БГ Политика: Когато българските мъже са селяни

6431
БГ Политика: Когато българските мъже са селяни
Снимка: БГНЕС

От няколко дни една снимка обикаля интернет пространството и предизвиква бурни дискусии. Кадър от лидерската среща за съставянето на правителство  предизвика вълна от иронични коментари.

На нея се виждат единствените жени на преговорите - Цецка Цачева и Меглена Кунева, които чинно стоят прави и разговарят. Около тях, бейски насядали по дивани и канапета са се натръшкали останалите лидери на основните партии, като най-голямо впечатление прави Бойко Борисов, който почти се е излегнал със самодоволна усмивка.

Даниел Вълчев: Реформаторският блок е на кръстопът

В момента Реформаторския блок избира по кой път да тръгне. Дали да седне на задните банки и да критикува или да започне да участва в уп...

Ситуацията провокира спорове за това селянин ли е българският мъж и има ли той уважение към жената. Щом дори най-първите мъже в държавата си позволяват просташки да пренебрегват жените в тяхно присъствие, какво да очакваме от собствените си мъже, които отдавна са забравили за нуждата от усилието да ни отварят вратата или да поемат тежките торби например?

Естествено, важно е да имаме предвид, че кадърът е просто моментно запечатване на суматохата при настаняването и надали Кунева и Цачева са останали прави по време на преговорите.

Достатъчно показателен е обаче дори фактът, че държавните мъже изобщо са допуснали да се намърдат на меката мебел докато все още има жени, които стоят прави.

Значението на снимката обаче не би трябвало да се преекспонира прекалено.

Цветозар Томов: Ако няма радикални реформи, следващото правителство си отива бързо

Надявам се, че 2+2 ще проработи. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. И посочи, че стабилността на следващото правителство ще ...

Друг е по-големият проблем. Тревожно е, че новият парламент е с рекордно ниско присъствие на жени.

Само 46 от всички 240 народни представители са жени. ГЕРБ имат най-много жени в редиците си - 29, БСП имат едва 5, ДПС - 3, Реформаторския блок - 2. Женското присъствие в останалите партии също е с едноцифрено измерение.

Явно партийните лидери мъже са решили, че групите им и парламентът като цяло, ще "цъфнат и вържат", ако преобладават себеподобните им.

Явно досегашният политически опит у нас изобщо не им прилича на боричкане между егоцентрични рогати кочове и те са преценили, че този модел е добър.

Симеонов: Контролът в правителството ще е у подписалите програмата

Контролът в правителството ще се осъществява от лидерите на политическите партии, подписали програмата за управление. Това каза Валери ...

С това комплексарско отношение България скоро няма да види жена министър-председател или жена президент. А подозирам, това би било от сериозна полза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com