Бабите - на обучение за телефонните измами

10909
Бабите - на обучение за телефонните измами
Снимка: БГНЕС

86-годишна баба от село Бегово стана поредната жертва на телефонна измама, при която е използван сценарий за заболяване от ебола на неин близък роднина. Пенсионерката получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за лекар.

Той я убедил, че при направени изследвания на снаха й е открит вирусът „Ебола” и за лечението й е необходима сумата от 20 000 лева. Малко по-късно потърпевшата предава 10 000 лв. на непознат мъж.

Телефонните измамници вече ползват и сценария "Ебола"

Пенсионерка от Добрич стана първата жертва на Ебола в региона. В края на миналата седмиц;а тя се жалвала пред полицията, че е била изм...

Коментар на редактора:

Драмата с телефонните измами трябва да спре. Недопустимо е ежедневно възрастни хора да "изгарят" с хиляди левове, спестявали години наред.

След като компетентните органи явно нямат намерение да направят нещо, за да изловят гадовете, които звънят на бабите ни и ги лъжат, че нещо ни се е случило, за да им измъкнат парите, може би стратегията трябва да се промени.

Бабите трябва да минат обучение и инструктаж какво да правят, когато им се обади непознат със съмнителен сценарий. Това не е особено трудно. Всеки кмет може да поеме инициативата. Там, където се получават пенсиите, могат да се организират срещи. Ако ли не - по населени места.

Хванаха телефонни измамници, лъгали възрастни жени с по 4000 лева

Хванаха телефонни измамници, лъгали възрастни жени с по 4000 лева. Те са разкрити от криминалисти от районните управления в Стралджа ...

Да оставим възрастните хора да продължават да попадат в тези клопки е безотговорно. Много от тях нямат представа колко изобретателни могат да са телефонните измамници, но биха реагирали по-адекватно, ако им бъде разяснено.

Затова, нека съответните институции се замислят и да се активизират. При всички положения, това е по-лесният начин за намаляване на процента успешни телефонни измами. Просто, уважаеми управляващи, утре жертва може да стане вашата майка и вашата баба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com