Без очаквания, но все пак разочаровани

5030
Без очаквания, но все пак разочаровани

Мачът с Норвегия беше показателен за футболната действителност в България. Поредна загуба на националния ни отбор в ключов момент, когато можеше да увеличим надеждите, че ще излезем най-накрая на голям форум - на Евро 2016.

Коментар на редактора

Помахахме за сбогом на Евро 2016

Всякакви надежди за класиране на Евро 2016 година бяха попарени, след като България загуби с 0:1 решителния квалификационен мач с Норве...

Проблемите в българския футбол са много и на родния запалянко е ясно, че тези на терена, които бяха снощи, не носят пълната отговорност за слабото представяне на тима, защото то не е от вчера. В четвъртък вечерта отборът на Норвегия не показа никакви особени футболни качества, с които да докаже, че заслужава повече от нас място в баражите за Евро 2016. Безличната игра на нашия отбор обаче и липсата на желание се оказа като подарък за норвежците.

За съжаление футболният фен в България отива на такива мачове без очаквания и все пак си тръгва разочарован. Точно такива бяха нагласите на стадиона, но все пак се чакаше някакво чудо, защото вече не се очаква да бъдем заразени от футболните качества, а се надяваме на късмет. Но късметът е на страната на силните, а отборът на България не е такъв.

Изключително трудно се оказва за привържениците или поне за тези, които все още посещават мачовете, да продължат да го правят и след този мач. Много от тях се отказват още с обявяването на цените на билетите, които, както се видя, не отговарят на реалността. С тази игра, с този отбор и тези резултати от БФС трябва да се опитват да привличат феновете на стадиона, за да не потъне напълно българският футбол. Те обаче направиха точно обратното.

Колко и да банално да звучи и колкото пъти да се повтаря, промяната е нужна. Нужна е най-вече на управленско ниво, защото оттам идват всички решения, които влияят на играта, която в момента е пагубна.

Антикорупция - антидоверие

Няма закон за антикорупция. С това ще се запомни първата пълна есенна сесия на 43-тото Народно събрание. Коментар на редактора Правих...

Футболът трябва да носи удоволствие и за футболистите, и за феновете, а мачът с Норвегия на „Васил Левски“ не донесе никакви приятни емоции. Дори играчите излязоха на терена, все едно вече са победени. Ако положението остане такова, то трябва да сме сигурни, че много по-слаби отбори от Норвегия не само ще ни побеждават, но и ще ни се подиграват.

Видя се, че трябва да изградим нов отбор и този градеж със сигурност няма да стане за кратко. Колкото по-скоро обаче започне, толкова по-бързо ще спрат мъките на всички замесени с националния отбор и най-вече за феновете. Защото макар явно от БФС да са забравили, че футболът е за феновете, то те самите определено не са и чакат незаинтересоваността да бъде заместена с еуфорията от играта, от която не веднъж са били завладени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com