Бъчварова - "номерът на китайката"

6725
Бъчварова - "номерът на китайката"
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова става вътрешен министър. Номинацията ѝ беше доста изненадваща за обществото като цяло, но остава само формалността парламентът да я одобри.

Коментар на редактора

Евритаймс люн, Бареков

В края на миналата седмица евродепутатът и лидер на "България без цензура" Николай Бареков спонсорира (бел. ред. - дословен цитат на EU...

Светкавичното назначение на Бъчварова е явен знак, че в службите не се търси професионализъм, а послушание. И освен това показва, че Цветан Цветанов вече губи почва в ГЕРБ.

Всеизвестен факт е, че Веселин Вучков е човек на Цветанов. В първото правителство на Борисов точно Вучков беше дясната ръка на Цветанов. Но след като започна съдебната сага на бившия вицепремиер, постепенно Бойко Борисов се възползва и отлюспването на Цветанов върви по план – след като не го изгони при много сериозни скандали - делото срещу Николай Цонев с изцепката на Роман Василев, случая Мишо Бирата, заради които и ЕСЧП ни задължи да плащаме обезщетения – например случая с Борислав Гуцанов. Не го изгони, защото явно нямаше да се мине без сериозен трус, докато сега ситуацията е променена.

Борисов направи гениален и много гъвкав ход – освободи се хем от Лазаров, хем от Писанчев т.е. от "ДПС", хем премахва силните връзки на Цветанов една след една – Владимира Янева, Веселин Вучков. И слага нови царедворци – като Бъчварова, само че тя няма толкова връзки, които да са извън контрола на премиера. Защото е абсурдно някой да си мисли, че въпросната г-жа става за вътрешен министър. Социолог може да е на този пост, само ако трябва да се правят проучвания на общественото мнение примерно по време на протест. Става и да преброи протестиращите точно – сигурно знае как, при социологическите проучвания се брои.

"Ченгеджийските номера" отдавна спъват развитието на България. Въпросът е, че сега ставаме свидетели на пореден такъв – нашите:вашите. Няма и как да е иначе – властта трябва да се пази, защото Борисов е много далеч от другия възможен инструмент да е на върха – икономическото благоденствие. И остава само репресивният инструмент, който е благодатна тема на "гъвкавост". Ред е на гъвкавост т.е. на т.нар. „Номер на китайката” и за съдебната реформа.

Спомен за Борис Немцов от България

Запознах се Борис Немцов през далечната вече 1994 година в Бостън на конференция, организирана от факултета по журналистика към Северо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com