Цветанов може и да стане добър пример

7557
Цветанов може и да стане добър пример
Снимка: БГНЕС

Новината на деня, а може би и на годината, се пооформи вчера – 9 февруари. България е на път да стане свидетел на първия значим български политик, вкаран в затвора – бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Защото и на втора инстанция присъдата му от четири години затвор ефективно заради отказ да даде разрешение след постановление на съда за подслушване на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров беше потвърдена.

Коментар на редактора

Адвокатът на Цветанов: Съдът прекрачи границите на разумния тон

Не очаквам да бъде потвърдена осъдителната присъда на Цветан Цветанов, това каза в ефира на БТВ адвокатът на Цветанов Менко Менков. Адв...

Ако Цветанов облече раирана пижама, ще повярвам, че все пак има някаква, слаба вероятност мушмороците, изживяващи се като „Пази, Боже, сляпо да прогледа”, да им бъде потърсена сметка. Защото в България се спъваме под път и над път в такива индивиди, които са се наместили на ключови за благото на живота на всички позиции и действат през просото.

Въобще няма да коментирам справедлива ли е присъдата на Цветанов – за мен основание има. Няма как да няма, след като съдът решава, че един висш служител на МВР следва да бъде обект на пълно разследване заради възможни връзки с престъпния свят. На всичкото отгоре Орлин Тодоров получи присъда на първа инстанция – за разпространяване на класифицирана информация. И за тези, които са забравили, да припомним – той стана клиент на правосъдието по времето на първото правителство на ГЕРБ.

Цветанов със сигурност не е най-големият злодей в България. Но със сигурност беше и в центъра на тази върхушка, която всеки божи ден кара милиони българи да си задават въпроса „абе аз защо не емигрирах?”. Отнякъде трябва да се почне – не може в Румъния тамошният случай „Ченалова” да свършва с 22 години затвор, а у нас все да налагаме дисциплинарни дивотии и мъмрения. Така че Цветанов може да стори едно голямо добро - да бъде пример, че няма безплатен обяд.

И за финал – по повод поредния измислен скандал за подслушвания ще цитирам известната поредица „Рейн сан” на американския писател Бари Айслър, който работи за ЦРУ в периода 1989 – 1992 година. В поредицата агент на ЦРУ казва на главния герой, че 90-95% от информацията в класифицираните доклади на американското разузнаване се взема от публични източници и изключително от медии. Така че твърденията на Цветлин Йовчев какво представлява операция „Червеите” ги разглеждам сериозно и да не си мисли „Протестна мрежа”, че е центърът на света.

Дянков: Добре е, че мен и Цветанов ни няма в този кабинет

В политиката винаги има нещо недоизказано, нещо доизяснено, каза бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, който днес ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com