ДПС напуска кораба!

70992
ДПС напуска кораба!
Снимка: БГНЕС

Кафето между Местан и Борисов, както и ефектът от него в пленарната зала при прегласуването на членовете на ЦИК, разбира се, разбуни духовете. Най-вече с нелогичността си - като ги слушаш вече година как последователно се нападат - както ДПС и ГЕРБ като цяло, така и двамата лидери персонално, никой нормално мислещ не го допускаше! Но има и един нюанс, който остана някак встрани от наблюдателите.

Кърджалийското шербет кафе на Местан и Борисов и съглашателството между тях по една точно фиксирана тема за сетен път в 25-годишния преход доказа колко крехък е съюзът между ДПС и БСП, от една страна, и колко пресметлива и, ако се наложи - подмолна и подла е турската формация! И никак не е случайно, че на Станишев все повече и повече му треперят политическите гащи. Знае лидерът на ПЕС, че много скоро партията му БСП може да се окаже извън борда на властта, прелъстена и изоставена насред пътя (мандата!). Знае Станишко, че само за една нощ може да се окаже без коалиционния си партньор в парламента и без лелеяната си власт, за която вече почти година дава и мило, и драго! И авторитет, и принципи; и традиция, и самочувствие!

ГЕРБ отваря евролистата си за български мюсюлмани, заплаши ДПС

„Проблемите, които съществуват в общините от смесените региони са несравними с тези на големите градове. Хората от големите градо...

Няма да е прецедент! ДПС, начело с Доган, няколко пъти за 25 години - гласно или негласно - напускаше коалиционния кораб и се обръщаше на 180 градуса. В началото потърпевш бе СДС - помним колко опозиционно на бившите комунисти го даваше в началото на промените Движението за права и свободи, колко твърд съюзник на "сините" беше тогава Доган! Но за кратко! Скоро-скоро партийният интерес обърна гръб на СДС и Догановците се прекачиха на другия кораб - червения. Съюзническо-коалиционните метаморфози на партията на турското малцинство продължиха с пълна пара - първо се съешиха с цар Симеон и неговото НДСВ, после се върнаха в котилото си - Тройната коалиция - и сега отново е соло с БСП! Така в 25-те години демокрация ДПС само четири години - по времето на Костов - е било в опозиция! Радва се, наслаждава се и главно се възползва от властта почти четвърт век, подменяйки - нагло и без да му мигне окото - коалиционните си партньори като носни кърпи! При това след като ги е употребило! А помним, че и самият сегашен лидер на Движението, Лютви Местан - промени поне два пъти политическата си ориентация. Първо заряза членсктото си в БКП на Живков, после - в най-ранния преход - бе председател на СДС в Кърджали! Накрая турската му кръв проработи, което е, разбира се, напълно нормално!

Днес ДПС е в най-мракобесния си период. Извива ръцете на уж мандатоносителя БСП, на Станишев и Миков най-вече! До откат! Вижте назначенията и претенциите им - министри, зам.-министри, областни и зам.-областни управители, едва ли не навсякъде собствена (турска!) администрация, коли и беси в смесените райони, както се казва, така, както и турчин не е колил и бесил пет века! ДПС издигна Пеевски за шеф на ДАНС с ясното съзнание - само заради провокацията - че това ще взриви нацията. И наистина я взриви с почти едногодишни протести! ДПС за първи път в 25-те години брутално иска да управлява и управлява - нищо, че с пършивите си 7-8 процента обществена подкрепа мястото му в пленарната зала на парламента е в най-затънтеното кътче!

Историята е жива наука и никога не забравя. Нека Станишев и Миков добре да знаят и помнят - България няма да им прости за това, че само и само да са на власт, оставиха (изтъргуваха!) управлението на страната за жълти стотинки!

В Кърджали Местан подаде сигнал, че - защо пък не - не е далеч времето, когато ДПС ще смени парламентарния си партньор и ще продължи да властва! Най-вероятно с ГЕРБ! И това Борисов не бива да проспива! Защото 7-8 процента са си 7-8 процента! Както и да го усукват!

Костадинов: Пеевски е демонизиран от медиите и заради това не ходи на работа в парламента

Не е изненадващо, че влиятелната кърджалийска организация на партията номинира Делян Пеевски за евродепутат. Той е човек с добър а...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com