Да те е страх, че България не е готова за "Ислямска държава"

13176
Да те е страх, че България не е готова за "Ислямска държава"

България е удобна територия за преминаване на лица от "Ислямска държава", не сме бронирани срещу атаки, не сме Обетована земя, но засега няма преки данни за заплаха. Засега не сме приоритет на "Ислямска държава". Иначе сме заплашени толкова, колкото и всички други държави от тероризъм. Това заяви пред bTV експертът Славчо Велков по повод разбитата група към ИД в Македония. Полицията в западната ни съседка задържа деветима души.

Коментар на редактора

САЩ постигна "пълен провал" в подготовката на сирийски бойци срещу "Ислямска държава"

Първият етап от програмата на Пентагона по подготовка на бойци от сирийската опозиция, които, според Вашингтон, трябва да са гръбнакът ...

Страх ме е от „Ислямска държава“ и близостта на България до територията, овладяна от терористичната групировка. Франция е по-далече, но и Париж стана обект на атаки на екстремисти. „Ислямска държава“ няма нищо общо нито с религия, нито с някакви големи убеждения. Тези, начело на организацията, вярвам, са опиянени от властта и парите.

Вчера от Европейската комисия излязоха с изявление, че страните от Европейския съюз трябва да се вземат в ръце, за да се справят с миграционната криза. И това наистина е така. Всички повтарят как Европа не е подготвена за наплива на бежанци.... А те постоянно прииждат. Идват хора, бягащи от ужасите на войната, загубили членове на семейството си, искащи, най-малкото, живот, в който няма да бъдат убити. А „Ислямска държава“ и различните и подразделения играят съвсем не малка роля във всичко това.

ИД стигна такива размери и граници, че вече може да я наречем държава, без кавичките. Няма да говоря за това кой създаде това чудовище. И без това не знам със сигурност. Европа не знам до колко е подготвена за справяне с опасността от терористични атаки. Факт е, че в Германия голям терористичен акт не е ставал, макар че около 700 германци са заминали да се сражават за ИД. България обаче не мисля, че е подготвена...

Вчера Македония извърши спецоперация по задържането на екстремисти от „Ислямска държава“. Македония е на една крачка от нас, твърде близко до България. В Македония са задържани 9 души. Разбира се, че България не е „бронирана от атаки“, както никоя друга държава от ЕС. Страх ме е обаче, че ДАНС не са толкова кадърни, че да разберат достатъчно рано какво се случва. Страх ме, че като цяло службите ни не са на ниво. Страх ме е, че нямаме техника и кадри, за да се справим.

9 души - членове на "Ислямска държава", задържаха македонските спецчасти

Македонските сили за сигурност задържаха девет души, които са били членове на "Ислямска държава" по време на спецоперация.  Спеца...

ИД разполагат структури от типа на НПО и проучват политическата обстановка, лидерите, нагласите и след това нанасят удар, посочи днес Славчо Велков. Е, как да не ме е страх.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com