Децата разбират езика на кучетата

16807
Децата разбират езика на кучетата
Снимка: Getty Images/Guliver

Американски учени представиха резултатите от ново изследване, които се оказаха изненада за целия научен свят, както и за останалата част от обществото. Според тях, малките деца в най-ранна възраст са способни да разбират езика на животните.

Учените твърдят, че дори бебета на шест месеца са способни чудесно да разбират животински език, в частност – този на кучето.

Полицията в Шри Ланка се извинява заради кучешка сватба

Културният министър на Шри Ланка накара полицията да се извини за организирането на кучешка сватба. До извинението се стигнало след пои...

Изследваните деца с голяма точност интерпретирали лая на четириногите, разбирайки съвсем ясно какво им „говори“ косматото същество.

По време на експериментите малчуганите проявили такива способности, които накарали учените да изпитват истинско изумление. Специалистите от университета „Бригъм Янг“ отбелязват, че децата не просто се ориентирали перфектно по кучешкия лай, но и прекрасно възприемали фотографии с изображения на различните настроения на кучетата.

Експериментът протекъл, като на деца в различна възраст били показвани снимки на кучета и бил пускан аудио запис на лай. На фотографиите имало заснети приятелски и враждебно настроени животни, а записът възпроизвеждал агресивен и дружелюбен лай. При тълкуването на тези аудио и визуални сигнали децата не направили нито една грешка в осъзнаването на това, какво настроение изразяват те. За да установят какво точно влияние оказва върху децата лаят и фотографиите, учените наблюдавали емоциите върху лицата на участващите в опитите малчугани.

Изследователите са на мнение, че всичко се корени в това, че децата познават идеално света на емоциите.

"Предай Слънце нататък!" помага на кучета със специална история

Близките на Станислава Асенова – Съни, която бе убитата от пиян шофьор на такси на „Цариградско шосе", почетоха паметта й, ...

Затова те са способни да различават всяко настроение и емоция, независимо, че не е изразявано от човек, а от животно. Освен това, допълват учените, децата много бързо се обучават. Най-изненадващото в случая обаче е, че някои от хлапетата, участвали в опита, никога до този момент не били виждали куче. Въпреки това те безпогрешно изтълкували сигналите на животното, разграничавайки кое е приятелски и кое враждебно настроено.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com