Дрън-дрън, МаяМа

11102
Дрън-дрън, МаяМа
Снимка: БГНЕС

В България на хората са нарушени изконни права и омбудсманът трябва да ги защитава. Станах политик с идеята да защитавам хората. А в България най-тежки са формите на социалните проблеми, на маргинализацията. Омбудсманът трябва да се намеси в казуса с Гърмен, дори в казуса с плажа в Силистар, той трябва да е сред хората. Това каканижеше днес сутринта (21 юли) кандидат-омбудсманът Мая Манолова.

Коментар на редактора

Мая Манолова: Партийната роля не е достъчна за мен, за да помагам на хората

"Политическата и партийната роля са тесни за разрешаването на повечето социални проблеми. Заради това се обърнах към институцията, коят...

Покрай цялото словоблудство на майсторката в жанра, все търсеща да сложи уста върху най-големия мегафон, се сетих за един стар и хубав виц. Прибира се една жена вкъщи и гледа – на дивана се излегнал мъжът ѝ и си зяпа телевизия, а до него полегнало семейното куче Роджър. Ядосала се жената от лентяйството на половинката си, и го подкарала: „Иване, напазарува ли, изхвърли ли боклука, както те помолих? Погледна ли мивката, че се е запушила? Обади ли се на мама да видиш взела ли си е лекарствата? А със застраховката какво стана и т.н. и т.н.”. Мъжът не обелвал и дума, но в главата му думите на жена му звучели така: „Дрън-дрън-дрън-дрън, събличам се, дрън-дрън-дрън, гола съм, дрън-дрън-дрън-дрън, искам як секс, дрън-дрън-дрън”. А кучето пък чувало: „Дрън-дрън-дрън-дрън, Роджър, дрън-дрън-дрън-дрън, на разходка, Роджър, дрън-дрън-дрън-дрън, храна за Роджър”. Дрън-дрън, майче, МаяМа!

Г-жа Манолова е всепризнат експерт в работата с уста – винаги става едно такова лигаво след това. Аз на терен съм най-добра, сред хората. Помним добре преди две години как така, сред хората, не можеше дори такси да си хване. Помним и друго – да отговори, проект-омбудсманката, дали не беше освен двигател, когато в ГПК Тройната коалиция записа, че може да се пристъпи към събиране на дълг на база счетоводна книга, без да е нужно първо съдът да решава? За Костинброд няма нужда да се пита дори – Манолова сигурно с Бареков ще даде една обща пресконференция, и двамата обещаха по една – хем за Костинброд, хем за парите и данъците. Не че има нужда нещо.

И тъй като и без това е топло и приспивно, за финал да излаем и ние ей така, като Роджър – защо омбудсманът се избира от Народното събрание, а не пряко? 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com