Дръпнете щепсела на медийните мисльовци

5324
Дръпнете щепсела на медийните мисльовци
Снимка: News7

Знаете ли как наричаме много от анализаторите, които каним по публицистичните предавания – мисльовци. Това заяви известната с кариерата си най-вече в ТВ7 журналистка Ива Николова. Същата, която напусна със скандал ТВ7, след като Цветан Василев вече го издирваха български и международни органи под дърво и камък.

Коментар на редактора

Средностатистическа смяна на часовника*

И ето дойде тъй омразният ден, в който пак ни обраха. Свиха ни един час – за да дойдело лятото. Щото нямаше да дойде, ако не бутн...

Същата тази госпожа изрече сакралната си реплика за „мисльовците”, докато се мъчеше в сутрешния неделен блок на Нова телевизия „Събуди се” да прави анализ на операция на СДВР по нашумелия случай с намереното мъртво дете край софийското село Пасарел. И понеже полицията не отваря нито дума по случая и няма какво да се коментира, Николова, воглаве с вечното адвокатско присъствие Марин Марковски, депутатът от 42-рото Народно събрание Татяна Буруджиева и режисьора на „Дякон Левски” Максим Генчев, стигна от Пасарел до световното зло тероризма. Пак добре, че другите не се включиха прекалено охотно.

Пълна отврат е, когато разни медийни величия от сутрин до вечер сипят акъл от екрана на най-гледаните телевизии. Така постоянно убеждават всеки разумен човек, че телевизията може да се ползва само за гледане на мачове, евентуално и на някой и друг филм или сериал – такива, в които е имало поне малко мозък при заснемането.

От кой точно пиедестал Николова се изказва за криминален случай? От същия, от който и Люба Кулезич обяснява колко е трагична българската разследваща журналистика в днешно време ли? От нейното сърце се отделиха пет минути, в които показа как малолетният Митко от Кричим, който „белесна” със знанията си за всички столици по света, не може да си напише дори името. Но вместо за един час да покаже какво се случи с парите за интеграция на ромите, да демонстрира как се направи тази интеграция например в Испания – много успешно, да посочи с репортаж и експертно мнение какви биха могли да са решенията конкретно за Митко и по принцип за ромското малцинство, Кулезич си напълни предаването с ... Жени Калканджиева. Защото е много важно да знаем кой кога и защо е застрелян покрай конкурсите за красота.

Такива като Николова, като Кулезич, като Сашо Диков и цялата медийна експертна компания попадат отлично в поговорката за новия бардак. Те добре я знаят и хич и не мръдват от нея. Защото да говориш не значи да действаш. Нали има там шарани да лапат мухите – всичко е точно. А медийните величия са точно като политическите ни – отдавна компроментирани!

Когато знанието може да унищожава

Операцията по премахване на яйчниците, която си направи холивудската икона Анджелина Джоли, се превърна в огромна медийна сензация. Но ...

За финал един съвет към "медийните лидери" - събота и неделя поне пуснете сутрин малко детски предавания, анимационни и игрални филмчета за най-малките. Може дори да прежалите някой лев повече, за да има образователен елемент в тези филмчета. Далеч по-добре е, отколкото два-три часа някоя водеща и цял екип да се пънат как да преразкажат политическо-обществената бутафория от изминалата седмица!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com