Ебола в България - на гол тумбак, чифте пищови

4333
Ебола в България - на гол тумбак, чифте пищови
Снимка: Gettyimages

Коментар на редактора

В РЗИ Пазарджик са получени защитни облекла срещу ебола

В Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Пазарджик са получени защитни облекла, предназначени за медицинския персонал при евентуален сл...

Ако ще разчитаме на добросъвестност, спукана ни е работата. Щом искаме да елиминираме всякаква възможност от случаи на ебола на българска територия, не можем да разчитаме на добросъвестност. С добросъвестност стигаме само до клипчета в социалните мрежи как катаджиите вземат рушвети. При опасност като ебола се разчита на ред, на казарма.

Решението е просто и недемократично – който идва от Сиера Леоне, Либерия и Гвинея в България, да подлежи на карантина. Като всяка болест и ебола си има инкубационен период – просто още от летището или границата всеки, идващ от гореизброените африкански държави, да отива в съответно инфекциозно отделение и да изкарва определения брой дни карантина. Или да бъде задължително тестван. Не е демократично, но е сигурно.

Сигурен съм, че министър Москов добре го знае това. Но знае и, че освен ВМА няма друго оборудвано място да поеме случай на ебола. Та ние нямаме и достатъчно защитни облекла за медицинския ни персонал. Затова и разчитаме на добросъвестност, вместо на истински мерки.

Ебола не е най-големият проблем на България. Все още катастрофите по пътищата вземат повече жертви. Но ебола е пример, че държавата е сбъркана. И разчитаме само на Господ да ни пази.

Мъжът във ВМА е болен от малария

Пациентът, който бе приет в Инфекциозното отделение на Военномедицинска академия със съмнения за заразяване с ебола, е болен от малария...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com