Еднопосочното пътуване до Марс може да се окаже измама

5738
Еднопосочното пътуване до Марс може да се окаже измама

Проектът Mars One, който предвижда заселването на планетата Марс на определен брой хора през 2023 г. без възможност за връщане на Земята, изглежда все по-съмнителен. До този извод са стигнали много от регистриралите се вече за участие в проекта потенциални преселници. Става дума основно за представители на Китай, които все повече започват да се съмняват в предстоящото реализиране на Mars One.

Повече от 10 000 китайци вече са се регистрирали за участие на сайта на едноименната компания, но голяма част от тях вече искат да им бъдат върнати 11-те долара, платени при регистрацията.

78 000 желаещи да заживеят на Марс

Над 78 000 души са изявили желание да напуснат Земята завинаги и да заживеят на Марс в рамките на амбициозен телевизионен риалити про...

Към момента организаторите на проекта, в който желание да се включат са изразили общо над 80 000 души от 120 страни, са събрали около милион долара. Жителите на Китай, чието население силно страда от недостиг на територия за заселване, се оказаха едни от най-активните мераклии за колонизиране на Червената планета. Те дори не бяха притеснени от факта, че пътуването до Марс е еднопосочно и че няма да имат шанс да се върнат отново на родната планета.

Мечтаните билети за марсианското приключение до живот ще бъдат изтеглени през 2023 г. чрез жребий. Печелившите ще бъдат четирима. Следващите четирима участници ще бъдат избрани едва след още четири години. Процесът ще продължи, докато на Марс се заселят всички желаещи – начинание, което може да се окаже не съвсем реализируемо.

Сега обаче кандидатите за еднопосочен билет до Марс се съмняват в осъществяването на проекта.

Недоверието се появи след публикуването от страна на агенция Синхуа на интервю с един от организаторите на „марсианската афера“, в което той заявява, че е възможно пътуването изобщо да не се състои, „ако решим, че проектът не може да бъде реализиран“.

One Way Ticket – пет въпроса към лудата идея за заселване на Марс

Всеки желаещ може да стане кандидат за марсианец – проектът Mars One, който смята да изпрати безвъзвратна експедиция към Марс, оф...

Освен това се появи и информация, че компанията Mars One е регистрирана в Холандия през юни 2011 г. само с един единствен сътрудник, а сегашният офис в град Амерсфорт представлява скромно помещение под наем с „всичко на всичко – няколко маси“.

Организаторите на проекта обаче не оттеглят идеята си. Те са пресметнали, че до 13 август за участие трябва да се запишат общо 500 000 души.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com