Евакуация от мола

3114
Евакуация от мола
Снимка: Actualno.com/Кирил Апостолов

Коледа наближава, увеличава се и потокът от хора, които ходят по магазини, молове и тем подобни, за да пазаруват. Оказва се обаче, че невинаги можем да разчитаме на спокойствие - особено след като в събота, 20 декември, The Mall на бул. "Цариградско шосе" беше евакуиран по спешност заради сигнал за бомба.

Коментар на редактора

За пенсиите - свършиха я като кучето на нивата

Добра, лоша, спорна, ясна - пенсионната реформа мина, въпреки че от партиите в управляващата коалиция само една я подкрепи, но най-голя...

Тъй като Actualno.com стана свидетел на цялата случка, позволяваме се един коментар към собствениците и отговорните лица в The Mall. Като цяло хората запазиха спокойствие, но е факт, че огромното мнозинство хора тръгнаха към гаража да си прибират колите. И тогава лъсна голям пропуск в процедурата за безопасност - вместо да има предвиден механизъм да се спре или поне отбие отчасти движението по "Цариграско шосе", се получи тапа и се чакаше по 45 минути - 1 час, за да излезеш от гаража с автомобила си. Не съм наясно какво разрешение трябва да се иска за подобна регулация на движението, но след като на място веднага дойде полиция, пожарна, че и "Бърза помощ", все някой можеше да се сети. Защото както сигналите за бомба са предимно фалшиви, недай Боже някой път да е истина.

От цялата случка има и още един извод - превенцията за такива телефонни терористи нещо куца. В София молове бол и сигнал за бомба е добър начин да удариш по конкурента. Така че МВР да не се оправдава, че не може да хване кой върши зулуми - в съвременния свят почти не остана начин да не се проследи телефонно обаждане. Всеки е наясно, че и службите си имат начини.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com