Глупостта "имунитет" трябва да бъде премахната

8631
Глупостта "имунитет" трябва да бъде премахната
Снимка: БГНЕС

В България никой не трябва да има имунитет. Нито депутатите, нито министрите, нито премиерът, нито президентът. Просто защото в България под имунитет се разбира "прави си каквото си искаш, никой няма да може да те пипне".

Да, правната логика на понятието "имунитет" е безспорна. Но просто у нас е неприложима. А и има редица държави, които си живеят спокойно без депутатски имунитет - Швеция, Норвегия и Финландия...

Капка: Със Сидеров още сме женени, той не ми дава развод

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров все още не се е развел с Капка Георгиева. Това съобщи самата тя в студиото на "Здравей, България...

Откъде-накъде някой ще се напие като кирка, ще почне да буйства в центъра на столицата, да напада граждани и полицаи и никой няма да смее да го пипне, защото има имунитет?

Кадрите от предишен екшън на Волен Сидеров - т.нар. "извини се бе"-случай, са още по-срамни. Да гледаш как на видео е записано един депутат, лидер на парламентарна сила, да блъска грубо полицай, а след това с цялата си наглост да го пита защо той е нападнат и полицая с възможно най-изплашената физиономия извинително да вдига ръце... позорно е.

Защото всеки, който си мисли, че е над закона, внася смут, вдига скандали и напада който му излезе на среща, заслужава един голям, възпитателен, пречистващ бой. Като за начало, разбира се.

Срамно е полицията ни (която не става за нищо) да се страхува да погледне на криво някой мизерабъл, защото той бил с имунитет. Срамно е граждани, нападнати фронтално, да се страхуват да отвърнат подобаващо.

Бъчварова си призна, че МВР е "ограничено" в случаи с хора с имунитет

Настоявам за публично извинение. Ще изчакам да видим как ще се развие разследването, но е факт, че досега всички присъстващи, освен г-н...

По принцип е срамно да позволяваме големи далавери да минават ненаказани, защото ги вършат хора с имунитет, но това е по принцип.

В конкретния случай, както и във всеки друг случай, правдата щеше да възтържествува много бързо, ако Волен Сидеров нямаше имунитет.

Затова в България имунитетът трябва да бъде премахнат. За да няма повече хора, които се мислят за безсмъртни и недосегаеми.

Автор: Десислава Любомирова

Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване сре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com