Гривна прилага електрошокове, когато се държим "лошо"

15428
Гривна прилага електрошокове, когато се държим "лошо"

Голяма част от преносимите технологии, каквито са фитнес тракерите, са създадени, за да ни помагат да се усъвършенстваме, но Pavlok стига още по-далеч, пише Gizmag.

Устройството може да се носи като гривна или да се сложи на всяка друга част на тялото и има за цел да се справи с лошите навици, като прилага електрошокове, когато потребителят се отклони от правия път.

SmartLVS в помощ на затрупаните от лавина

Въпреки че някои от нас изобщо не се радват на падналия през последните седмици сняг, скиорите и любителите на зимния туризъм вече поко...

Коцепцията на Pavlok е проста, макар и малко екстремна. Ако закупим устройството, трябва да свалим съответното мобилно приложение и да изберем навиците, от които искаме да се отървем. Ако извършим някое от „забранените“ действия, Pavlok издава силен звук, вибрира или прилага електрошок. Екипът зад продукта смята, че добавянето на последствия за неизпълнение на поети обещания увеличава шанса за успех до 80 процента.

Компанията е заложила списък от предполагаеми лоши навици, сред които губене на време онлайн, дълго седене на едно място, посещаване на заведения за бързо хранене или натискане на бутона за дрямка на алармата за събуждане. Устройството има сензори и акселерометър за проследяване на активността, поведението и съня. Проектът събира средства за пазарната си реализация в интернет платформата Indiegogo.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com