Хората ще се превърнат в хамелеони с избирателен слух и гъвкав скелет

9183
Хората ще се превърнат в хамелеони с избирателен слух и гъвкав скелет

Еволюцията ни е направила такива, каквито сме в момента. Еволюцията ще е виновна и за това, как ще изглеждаме в бъдеще. И друг път сме публикували материали с идеи на различни учени за това, как би изглеждал човекът от бъдещето. Сега обаче ще ви представим едно доста нестандартно мнение, принадлежащо на американския учен Дин Бърнет.

Според него най-интересната особеност на човечеството от бъдещето ще бъде способността на хората да променят цвета на тялото си – подобно на хамелеони.

Виж как куче яде лимон

Понякога животът ти поднася лимони... точно такъв е бил случаят на кучето от видеото. Смешната му реакция към киселия цитрус развесели...

Тази промяна ще се извършва съвсем преднамерено с цел предпазване и защита, пише вестник The Guardian. Тези свойства ще се появят у човека, благодарение на хроматофори – специални органели, отразяващи светлината и съдържащи пигменти, каквито се откриват в телата на влечугите. Ако „хамелеонизирането“ не се случи по естествен път, то ще стане по изкуствен – благодарение на технологиите на бъдещето.

Човешкото тяло ще бъде съпътствано и от много други промени, които само ще носят предимства.

Следващата драстична промяна ще бъде появата на т.нар. селективен слух.

Доктор Бърнет отбелязва, че човек сега притежава способността да фокусира слуха си върху определени разговори и шумове, но при човешкото ухо все още отсъства физически механизъм, необходим за осъществяването на това действие. Ученият е уверен, че след време избирателният слух ще стане една от най-важните характеристики, които ще позволят да се филтрират прекалено силните звуци, произлизащи от социалната среда и други източници на информация. Независимо от факта, че тази нова особеност може да ограничи човека в получаването на една или друга информация, доктор Бърнет е уверен, че селективният слух ще направи хората много по-устойчиви на стрес и значително по-малко агресивни. Това ще им позволи да живеят дълго и щастливо.

Преводач от животински език разработват в Америка

Спомняте ли си доктор Дулитъл от едноименната комедия с Еди Мърфи? Точно така, това е „лудият“ доктор, който единствен на с...

Освен промените във връзка със слуха и цвета на кожата, ще настъпят интересни изменения и в човешкия скелет – той ще стане гъвкав и много по-приспособим.

За по-удобно използване на компютърната клавиатура и сензорните дисплеи хората ще притежават невероятна ловкост на ръката. Това ще предоставя възможност за извършването на по-фини и по-трудни движения, което ще позволи развиването на максимална скорост при работа с клавиатура и екран.По-голямата ловкост на ръката може да стане причина крайниците ни да се превърнат в пипала, подобни на тези, каквито притежават морските анемони, смята ученият. Той допълва още, че е възможно при скелета на хората, както и при този на акулите, да се появяват повече хрущяли, което ще облекчи значително процесът на раждане на деца.

Дали всичките тези предположения някога ще се сбъднат, може никога да не разберем. Със сигурност обаче човешкото тяло няма да е същото след още 1000-2000 години.

Редактор: Анна Маринова

Хората ще се регенерират като саламандрите

Всеки знае, че на мястото на откъснатата опашка при гущерите се появява нова. Представете си, ако човешкото тяло притежаваше тази уника...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com