И Survivor успяхме да осерем - по нашенски

14226
И Survivor успяхме да осерем - по нашенски

В понеделник, 15 декември, маркетинговият мениджър на "Берое" и бивш футболист на зелените от Стара Загора Ваня Джаферович стана победител в петия сезон на Survivor Камбоджа – петият сезон на предаването за България

Коментар на редактора

Телевизията у нас - с капка интелигентност в тъпотата

Риалити форматът отдавна се превърна в истинския живот на българина. Все по-трудно става да се разграничи истина от телевизия и виртуал...

Нарочно изчаках два дни, за да чуя всички сладки приказки около този толкова интересен формат и да направя своя зрителски коментар. Мнението ми се затвърди категорично – най-големият скандал в Survivor е, че го правим по нашенски. За което виновни са продуцентите и конкретно Евтим Милошев.

Кой беше моментът, който погнуси най-много всички, следили внимателно поредицата? Естествено терминът „финансова коалиция”, използван от един от участниците и член на журито, излъчило победителя – Антон Агонцев. Във вчерашния сутрешен блок на bTV Милошев ловко избягна конкретен отговор на въпроса – защо Агонцев не беше наказан така, както би бил наказан в САЩ, заради „стратегията си” да „обещава и раздава” пари от наградата и то още преди да започне самото състезание?

Историята накратко за тези, които не са гледали. Оказва се, че г-н Агонцев още в София си прави коалиция, като връзва обещания с няколко души „да вървим напред” и ако от тази коалиция има победител, той да подели наградата с помогналите му. Признанието на Антон Агонцев дойде и пред скрита камера, направена точно от Ваня Джаферович. Когато беше попитан за това, Агонцев обясни, че нищо лошо не е станало, защото това е стратегия, а не действителен подкуп – а в Survivor хитрите стратегии са задължителен елемент по пътя към победата.

За гледната точка на Агонцев ясно – по абсолютно същия начин обаче се държа и Милошев, който счита, че било достатъчно просто да се свалят маските със скритата камера и зрителите щели да си направят извода кой какъв е. Позицията на продуцента Милошев е повече от скандална и наподобява тази, която всеки българин вижда от отговорни фактори в държавата, когато те трябва да си вършат работата – Народно събрание, съд, прокуратура, полиция. А тяхната позиция е позицията на Пилат Понтийски - да си измият ръцете и да прехвърлят отговорността на друг, когато те трябва да я носят.

Владимир Карамазов води и петото издание на Сървайвър

Приключенското реалити шоу Survivor ще се завърне в ефира на bTV с пети сезон. Kастингите стартираха на 16 октомври 2013 г. Форматът е...

Към г-н Милошев имам само още два задочни въпроса, които не чух зададени - как така Антон Агонцев е знаел с кого ще участва в Камбоджа и как от 12 хил. кандидати останаха 23-ма, от които кажи-речи всеки се познава с някого от другите? Няма ли някаква забрана по въпроса, да се пази тайна? Или така ще се пречи на шуробаджанащината?

За финал ще кажа само - Survivor е просто игра. И точно защото е игра, а не истинският живот, е редно участниците да стартират на равни начала. В живота не е така, но и никой не го рекламира като справедлив. За разлика от Survivor. Поне на екран, поне в такива игри, които са чудесни като идея и поставят на физическо, психическо и умствено изпитание участниците, лицемерниченето да не идва от организаторите. Иначе ще се чудят после защо рейтингът не е бил желаният.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com