Je Suis Мариупол, нещо?

7349
Je Suis Мариупол, нещо?
Снимка: Getty Images/Guliver

А имаше ли извънредни емисии новини? Призиви за намеса? Шествия? Je Suis Мариупол, нещо? Те май са запазени за развитите страни. Но може би друг въпрос е по-важен – кога Украйна ни стана скучна?

Ден на траур в Украйна, обстановката в Мариупол е спокойна

В Украйна днес е ден на траур в памет на жертвите на обстрела в Мариупол. Съгласно указ, публикуван на сайта на президента, в 12.00 час...

Новинарският поток често е циничен. По това си прилича с обществения интерес, тъй като се хранят един от друг. Конфликът в Украйна се развива от месеци, има ексалации и затишия, но не е спирал. Постепенно хората започват да го възпримат като нещо обичайно в бекграунда. Днес загинали десет, утре двайсет. Капки кръв, на които се обръща все по-малко внимание.

Обръгнахме да се възмущаваме, но в Украйна хората продължават да умират. А ЕС трепери за задника си и говори, че срещу Русия не се предвиждат нови санкции. Все тая всъщност. И без това не промениха кой знае какво. Има обаче други мерки, които могат да бъдат взети, други начини, по които да бъде оказан натиск. Това, което липсва, са смели хора, за да ги осъществят.

Насред мълчанието вчера моя позната украинка написа във Facebook с доза ирония: „Терористи убиха 30 цивилни в Мариупол. Свят, продължавай да изразяваш голямата си тревога”.

Свят, продължавай да гледаш настрани, докато ножът не опре до кокала. Пък после се чуди защо устоите се срутват един след друг като домино.

Лидерът на ДНР се отметна за атаката срещу Мариопул

Донецката народна република (ДНР), провъзгласена от проруските сепаратисти в Източна Украйна, не възнамерява да щурмува стратегическия ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com