Живот - само през лятото. Останалото - за Радан

3897
Живот - само през лятото. Останалото - за Радан

Голям праз, ще кажат някои, къде - къде по-големи проблеми има в тая държава. Еми голям е празът...

Радан Кънев пуши на закрито, гражданска инициатива иска извинение

Вярно ли е, че сте нарушили забраната за пушене на закрито? С този въпрос Гражданска инициатива „Без дим” се обърна към лид...

Защото наглостта да имаш самочувствието да си народен представител, законотворец, управляващ, и в същото време да погазваш същите тези закони, които сам налагаш на "простолюдието", е чисто безсрамие.

Не че това е първият път, в който политик нарушава закона. И не че това е най-страшното такова нарушение. Но просто тютюнопушенето е чувствителна тема.

Защото наглите пушачи, които ги мързи да пушат навън, обричат хилядите непушачи да си стоят вкъщи и да чакат лятото, за да могат да излязат някъде без да рискуват увреждане на гласните връзки, възпаление на гърлото и разни такива. Обричат на същото и хилядите бременни жени, които имат безочието да искат да дишат чист въздух, за да бъде бъдещото им дете здраво.

Ама Радан се бил извинил... Ама поискал да му наложат глоба. Е, тук вече мога да кажа "Голям праз"! Ако утре ви пребият някъде и после ви се извинят? Ако натровят детето ви и после му се извинят? Защото непушачите се чувстват по същия начин. Пушенето на закрито е агресия, насилие, издевателство.

Пушещата тригодишна Златка стана задача на ДАНС

Популярното вече клипче с тригодишно дете, пушещо цигари, вече стана задача и за ДАНС. От клипчето става ясно, че детето се казва Златк...

Но с управляващи като Радан Кънев, как да очакваме, че на някой ще му пука? Защо да се изненадваме, че собствениците на заведения само вдигат нагло рамене, когато им напомниш, че нарушават закона? Защо да се изненадваме, че когато подадеш сигнал в РЗИ, те или изобщо не отиват на проверка, или отиват през деня, или заведенията предварително са предупредени и съответно - ефект нулев?

Защо да очакваме закон, който е създаден в защита на здравето, на практика да се заплюва на всички нива и да превръща същото това здраве в нежелан натрапник?

Щом Радан си пуши спокойно, спасение за непушачите няма да има. Защото чувството на непобедимост, което те кара да мислиш, че е в реда на нещата да упражняваш насилие върху друг (защото пушенето на закрито е точно това) и този друг е длъжен да търпи, а ако не - просто да се изнася, явно е присъщо на всички - дори на уж "реформаторските" умове.

Явно държавата ще продължи да е притежание на наглите дерибеи. Останалите ще живеят само през лятото.

Москов: Забраната за пушене се нарушава системно

От 1.01.2014 до 1.12.2014 година 184 528 проверки са извършили РЗИ дали се спазва забраната за пушене в закрити обществени места. Това ...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com