Клишетата в България

4358
Клишетата в България

Чувствам се застрашена, а и бях предупредена много скоро, че трябва да се пазя. Не зная дали скоро ще имам възможността да говоря за нещата, които са ми известни. Това каза пред "Лице в лице" на bTV съдия Румяна Ченалова.

Коментар на редактора

Паметникът на Съветската армия - началото по пътя към Лустрацията

Изписването на Паметника на Съветската армия, което услужливо някои наричат "драскане", пробуди отново горещи дискусии в медийното прос...

Ченалова е типичен пример за развитието на съвременна България - надявала се е, че има безплатен обяд. Но няма - и сега се опитва отчаяно да се добере до тоалетната, та дано избяга през прозореца.

Съдийката е просто пионка, която сега се оказва излишна. Далеч не тя е проблемът на системата. Проблемът е, че такива като нея са много. Готови да наведат глава, да повдигнат задник, да прекосят границата, която не трябва да се прекосява, да не си затворят очите с мисълта "така и така ще стане далаверата, защо пък да не получа и аз своето". И отказващи да проумеят, че ще дойде далаверата, при която не само няма да получат нищо, ами ще паднат в тигана. Защото за всяка далавера трябва да има поне един изпържен.

Когато бях в прогимназията, постоянно ни повтаряха колко лошо нещо са клишетата дойде ли ред да гоним висока оценка по литература. Само че клишетата имат едно гадно свойство - основна част от живота са. Като това с безплатния обяд. Когато не си правиш сметката, после плащаш повече, отколкото можеш да понесеш. Дойде ред на Ченалова да плаща. А прозорецът в тоалетната е здраво залостен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com