Когато ислямът завладее света, той ще рухне

20212
Когато ислямът завладее света, той ще рухне
Снимка: Getty Images / Guliver

Председателят на мюфтийското настоятелство в пазарджишкия квартал "Изток" Яшар обясни, че джамията в квартал "Изток" в Пазарджик не е проповядван радикален ислям или симпатия към "Ислямска държава".

По въпроса за световния халифат и идеята всички хора да станат мюсюлмани, пропагандирана от ИД, Яшар цитира, според него, думи на пророка Мохамед - че ислямът ще се разпространи из цялата Земя и всички хора действително ще станат правоверни. След това щял дойде пророк Иса (бел. ред. – Исус) и халифатът ще се формира.

Задържаните от ДАНС в Пазарджик все още са в ареста

Нито един от задържаните при мащабната акция на ДАНС в Пазарджик вчера не е освободен. През цялата нощ пред пазарджишката полиция имаше...

Коментар на редактора:

Вероятно в далечно бъдеще има възможност светът да стане ислямски. Не защото ислямът е най-добрата религия, най-правилната идеология или защото според неговите закони се живее най-добре. А по прости демографски причини.

Процентно най-младите и бързоразрастващи се нации в света много често са мюсюлмански. Западният свят е абсолютно извън играта, защото демографската криза при него е налице отдавна. Дори Китай като логично изникващ отпор би отпаднал във времето, защото китайското население застарява с много бързи темпове и това ще натежи неминуемо.

Та мюсюлманите, в един далечен ден биха могли да станат повече като численост и това би им дало ключово "предимство" в борбата им да завладеят света.

Друго "предимство" е, че ислямът е най-младата от световните религии и съответно - най-агресивната. Няма друга религия, която да има действащ постулат, призоваващ към господство и "обръщане" на чуждите народи в "правата вяра".

Недим Генджев: Главният мюфтия е отговорен за радикалния ислям

Главният мюфтия Мустафа Хаджи е назначен неправомерно и носи отговорност за проповядването на радикален ислям. Това заяви Недим Генджев...

Миролюбивата религиозна природа на Запада не би имала шанс, разбира се, освен ако той не вземе мерки, докато не е прекалено късно и докато е силен противник.

Но да предположим, че загубим битката и ислямът завладее света. Самите радикални мюсюлмани надали осъзнават, че това ще е краят на идеята им за монолитна необезпокоявана власт над света и началото на раздиращи конфликти, които са факт и сега в много части на света.

Ислямът има толкова вътрешни противоречия и неразбирателства, че е способен да унищожи собствената си мечта.

Борбата между шиити и сунити, радикали и умерени, религиозни водачи и секуларисти, дори борбата между различни племена, е факт и днес. За наше щастие, само в определени райони. Представете си какво ще се случи, ако целият свят стане такава арена.

Ислямът не е достоен да управлява, защото е твърде незрял, твърде агресивен и твърде ирационален в много отношения.

Арестуваха и ходжата в Асеновград, ДАНС действа в няколко града

След като днес ромският квартал "Изток" в Пазарджик осъмна блокиран заради акция на ДАНС и прокуратурата, упражнението беше повторено и...

Един ислямски свят би се самоунищожил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com