"Колт" изравнява хората

5828
"Колт" изравнява хората
Снимка: БГНЕС

Известният във Варна, а и не само, собственик на верига аптеки Веселин Марешки, раздаде юмручно правосъдие късно снощи. Марешки посини окото на варненския общински съветник Костадин Костадинов, като засега е ясна само едната гледна точка – тази на Костадинов. Според него атаката е станала факт, защото Костадинов тръгнал да снима бившия бос на „Локомотив Пловдив”, а на него това не му харесало, въпреки че самият Марешки преди това снимал както Костадинов, така и други хора, присъствали на скандала. А скандалът е заради спрян ток в пицария – спрян от самия Марешки, който не е пуснал екип на „Енерго про”, дошъл да възстанови незаконно прекъснатото електрозахранване.

Нашият коментар

Не е ясно дали ударилият общински съветник Веселин Марешки е арестуван

Спор за наем за заведение – това е довело до вчерашния екшън между аптекарския бос Веселин Марешки и варненския общински съветник...

Лица като Веселин Марешки са символът на живота в България след падането на комунизма – открито нахалство в стил „Аз съм законът”. Това са хора, разчитащи на грубата сила и физическото превъзходство – собствено или „на свои момчета”. И непризнаващи закона, когато той е в тяхна вреда. В тези случаи, естествено, законът „е скапан”.

Хора като г-н Марешки трябва да бъдат поставяни на мястото им – от закона. Затова законът да вземе отношение – защото никъде в законодателството ни не е разрешено да се удря друг човек. Който не си сдържа нервите, да си носи последствията.

Лошото е, че всички знаем как в България Темида е сляпа за едни, а добре вижда други. Но тъй като природата не търпи вакуум, хората, за които законът е „врата у поле”, следва да се сещат, че има и друго приложение на всеобщото право – крайно неприятно приложение. То се изразява в рекламата на прочутата американска марка револвери „Колт”: „Хората се раждат и имат различни възможности, но „Колт” ги изравнява”. Не е много цивилизовано, но цивилизацията е многостранен и незавършен процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com