Конституцията пази Пеевски!

8906
Конституцията пази Пеевски!

И този път изборите няма да са конкурс на идеи, а мерене на порфейли. За да участваш, трябва да платиш на медиите на Пеевски, за да те отразят. Публична тайна беше, че Пеевски е медиен магнат, че го гласят за шеф на ДАНС – сега всички изненадани. Притежаването на медия не е необходимо условие по Конституция, за да напуснеш парламента. Това бяха част от репликите на едно от лицата на „Патриотичния фронт” – бившият шеф на Агенция „Митници” и настоящ депутат Емил Димитров-Ревизоро в дебат за местните избори с колегите му Десислава Атанасова от ГЕРБ и Иван Иванов от Реформаторския блок.

Коментар на редактора

Да стоварим лихвата на чуждата гърбина - народопсихология, братче

Сега ли се сетихте как се печелят избори? С този въпрос, отправен с насмешлив тон, жителка на Община Горна Малина нагледно обрисува кар...

Тези четири изречения обобщават всичко, заради което в България мразим политиците до мозъка на костите. Хем признаваш, че изборите ще са една велика покупко-продажба, хем посочваш откъде и как ще трябва да минеш, че да участваш, хем накрая „по Конституция” няма проблем. На всичкото отгоре – всички били изненадани, че Пеевски се осветил.

Въобще не сме изненадани – нахалството на „елита” ни никога не ни е изненадвало. Както и в случая с Ревизоро и думите му – много е зле работата, ама по Конституция не можем нищо да направим. Ние нали и без това не сме част от управляващите, само подписахме там една програмна декларация, идват неизречените думи. Чуден начин да си измиеш ръцете, наистина.

След като за Пеевски всеки трезвомислещ човек е наясно какво представлява и КОЙ го добута да позицията му, защо тогава коалиционните партньори на ГЕРБ вдигат само врява, ами не спрат да се рекламират в изданията му? Нали ги знаят вече, нали се възмущават – ми да не им дават пари за реклама и влияние и готово. На Запад така правят. Да излязат нашите Патриоти, Реформатори с идеите си в медиите, които не са на Пеевски – такива има. Да, за да имате реклама за избори, г-н Димитров, плащате – така е навсякъде. Само в държавните медии по закон е по-различно – ако те ви стигат, минавате през тях. Или през собствената си телевизия – и „Патриотичния фронт” си има такава, да не забравяме. Не е само Пеевски, само Волен, само Бареков – и „Скат” се гледа.

Властимащите са ясни – неслучайно ГЕРБ като се налага и прибягва до картата "ДПС". Тя е най-важната в колодата! На това му се вика да те държат на каишка – и Реформаторите не искат да я късат, сладка е властта. Сладка е и за Патриотите – и те променят света с компромиси. Представям си как братята Райт, правейки първия си самолет, се решават на компромис – с крило само от едната страна, че да сложат багажник от другата. Такова е нашето управление – от компромиси не само колесникът му не работи, ами и здраво свръхбагаж носи суверенът. Защото ако не е Пеевски, ако трябва да я карат на идеи, на реализацията им, всичките „политици” са умрели. ГЕРБ поне са по-откровени – не е незаконно да си акционер в някоя компания, казва Атанасова за Пеевски. То че не е, не е, въпросът е дали законно си станал такъв. И на този въпрос вече всички знаем отговора. Дори БСП, които са толкова жалки, че даже не се обаждат за нищо от месец насам. Но и всички политици продължават да извръщат глава, вместо да намерят начин да се справят с проблема. Желание като няма и начин не се намира - само сладки приказки! 

Престъпник пред камера - само за сеир

Не може да се твърди с категоричност, че записаният на охранителна камера крадец на автомобили и човекът в съдебната зала са едно и същ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com