Крисия доказа, че има как

5910

България е свикнала да мисли, че "Евровизия" е нагласен конкурс, в който вотът е политика. И в много отношения, с право. Лобитата са факт, съседският вот също.

Има обаче нещо, което трябва да разберем и да престанем да оправдаваме провалите си с гореспоменатите извинения. А то е, че една добра песен има шанс.

Историческо: Крисия втора на "Евровизия"!

Крисия Тодорова, заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим, които са представителите на България на детската "Евровизия", завършиха ...

Именно това доказа Крисия в събота вечер, когато спечели историческото второ място за България на детската "Евровизия".

(Впрочем, абсолютно незаслужено, тъй като изпълнението й беше достойно за първото място. Спечелилият Винченцо от Италия по всяка вероятност спечели с гласуване от съжаление, че е единственото момче на конкурса.)

През 2007 г. това доказаха и Елица и Стунджи с "Вода", когато завършиха пети на "голямата" "Евровизия".

Колкото и да не им се вярва на някои, "Евровизия" гради имидж, престиж и представи. И затова е хубаво не само да участваме, а и да се представяме добре.

Крисия, Хасан и Ибрахим излизат на финала на Евровизия на 15 ноември

Българските участници в Детската Евровизия Крисия, Хасан и Ибрахим ще излязат втори в големия финал на 15 ноември. Това определи жребия...

След всяка година, когато удряме греда с поредната неадекватна песен, в която не е вложено нито време, нито мисъл за формата "Евровизия", се оправдаваме, че нямаме шанс, защото гласуването е предварително нагласено и нас просто няма кой да ни подкрепи.

Е, новина за всички. Не е така. Глупостта и мързелът има нужда от такива оправдания. Ясно се вижда, че дори аутсайдери като България имат шанс, ако представят нещо наистина качествено.

Ку ку бенд направиха именно това и в събота се видя, че има как да станат нещата.

Затова нека спрем да мърморим, че не можем да направим нищо на "Евровизия", защото можем. Макар и трудно, можем. Вместо това да започнем да изискваме от организаторите на конкурса у нас и от кандидат-участниците ниво. Защото България има много какво да покаже. И трябва.

Крисия замина за "Детската Евровизия" в Малта

Българските участниците на Детската Евровизия Крисия заминаха за Малта. Крисия Тодорова и близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, ще предс...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com