Кучетата имат интелект на петмесечни бебета, сочи изследване

3229
Кучетата имат интелект на петмесечни бебета, сочи изследване

Кучета имат интелект на петмесечни бебета. Това е установил екип от университета в Милано, воден от д-р Сара Маршал Пешини.

При детското развитие пеленачетата се научават да наблюдават действията на по-възрастните и правилно да ги интерпретират. Досега този феномен се считаше присъщ единствено на Хомо сапиенса и на някои примати.

Старчески дом за кучета откриха в Япония

Японската компания "Аеон" откри първия дом за специализирана грижа за възрастни кучета. "Редица японци имат възрастни кучета, за които...

Но изследването на миланските учени установи, че домашните ни любимци също могат да разпознават поведение, преследващо някакви цели, информира БТА.

По време на тестовете 50 домашни кучета били поставяни в стая с един човек и два предмета. Животните били приучвани да се срещат с определен предмет с определено разположение. Когато човекът започвал да борави с предмета, но променял разположението му, кучето реагирали повече на него, отколкото на нов предмет в старото разположение.

Подобни реакции показват и 5-месечните бебета в процеса на обучението си. Това означава ,че и кучетата знаят къде да гледат и как да реагират на хората, когато ще се случи нещо важно. През същите етапни преминава и всяко бебе.

Учените използвали при кучетата същите тестове, на които били подлагани 5-месечните кърмачета.

В САЩ пуснаха медицинска марихуана за кучета и котки

На пазара в САЩ беше пусната медицинска марихуана за кучета и котки, която им помага срещу болки и хронически болести, пише в. "Дейли м...

По време на експериментите кучетата гледали как хората боравят с два различни предмета - глобус и лейка. Първо хората взаимодействали с глобуса. След това, когато разположението на глобуса и на лейката били разменени, кучетата продължавали да следят онзи предмет, с който си играел човекът, колкото и размени да били правени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com