Кърма му мамата

6078
Кърма му мамата
Снимка: Thinkstock

Коя е най-важната новина за целокупното българско общество през изминалата седмица? Че сме на път да си харижем най-голямата телекомуникационна компания воглаве с центъра на цифровизацията ни и най-важните ни военни заводи? Че гръмна поредният склад с боеприпаси? Че срещу председателя на СГС няма дисциплинарно производство, въпреки че беше отстранена от длъжност точно от ВСС? Че МВР вече трети-четвърти ден не може да намери изверга, убил и заврял в куфар петгодишно детенце и вместо това публикуват снимки на куфари? Неее - най-важно е дали може да се кърми на обществено място или не.

Коментар на редактора

Бум, тряс, прас - всяка далавера в Иганово замина

Пореден склад за боеприпаси в България се взриви. За щастие, този път човешки жертви нямаше. Но отново на дневен ред дойде въпросът &nd...

Браво, храненето е на първо място. Защото жените са до време, а пиенето - оф, храненето, е до живот. Макар че то кърмата се пие всъщност.

Кое ни е вселенският проблем - че една жена, която са я помолили, подчертавам, помолили да се премести и накърми детето си в стаята за повиване, е решила, че там е "клаустрофобично и мръсно"?! И това стана чак и полова дискриминация с обществено значение?! На всичкото отгоре беше съобщено, че това се е случило месеци преди сегашната истерия?!

Това е личен проблем! Личен случай! И той се решава там, където се решават проблемите в цивилизовано общество - в съда. Там човечеството се е съгласило, че се решава чия свобода докъде стига.

Моите уважения към тази майка - сметнала е, че няма условия да накърми детето си в стаята за повиване и е поискала да си го кърми на публично място. Съдът ще реши - другото е словоблудство. Както например да беше отишла да кърми в парка. Или защо да трябва да ходим с дрехи, като не сме родени с такива? А защо пък да не се съвкупляваме, където и с когото се хванем - изчезваме като нация, въпрос на спасение е! Въпрос на гледна точка за нуждите ни. Но на много хора с гледната точка за "кърмене на публично място" няма да им хареса гледната точка да тичаме всички голи и щастливи из мола. Защото с постоянното каканижене по темата само ще бъдат отвратени хора, които иначе подкрепят кърменето като естествен природен акт.

Капитализмът - права вяра или унищожение?

Вчера беше ден за отработване – традиция в България, която всеки честен пред себе си работодател много добре знае, че е отбиване ...

Никой няма да хване да умре, защото въпросното бебе е накърмено някъде си. Ще ни се стъжни обаче на всички, ако може би най-големият телекомуникационен оператор и два основни военни завода идат в нечии определени неясни и чужди ръце - при кризата в Украйна и "Ислямска държава". Ще ни стане още по-тегаво, ако идем на съд с предрешен изход - когато трябва да си спасим това, което ни изкарва хляба например. И ще стане съвсем неописуемо, ако, недай си Боже, трябва да разчитаме на МВР, пускащо снимки, за нашето дете. Но докато не ни дойде лично на главата, никога не се сещаме. После обаче все е късно. И Facebook не помага - хич даже.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com