Лъжата, че престъпното пушене е забранено

8804
Лъжата, че престъпното пушене е забранено
Снимка: Thinkstock/ Guliver

От скоро въпросът дали забраната за пушене на обществени места  да остане в сила циркулира в политическото пространство. Запазването на забраната беше подкрепено първо от здравната комисия в парламента, след това от министъра на здравеопазването, а последно - и от икономическата комисия. На теория това е чудесно, показва колко отговорни за здравето на нацията политици имаме.

Да, ама не.

И икономическата комисия не иска връщане на пушенето на закрито

Забраната за пушене на закрито в България изглежда ще си остане само тема на разговор, тъй като на първо четене и икономическата комиси...

Всеки желаещ да провери теорията за това, видиш ли, как вече не се пуши по заведенията, е достатъчно утре вечер да влезе в 2-3 бара/кръчми/дискотеки. И ще установи, че всъщност най-нагло си се пуши.

През деня собствениците на заведения се удържат повече и затова денем по кафетата дори ВИЕ, който проявявате тъпата упоритост да НЕ пушите, може и да се видите с приятели на спокойствие.

Вечер обаче няма кой да ви търпи.

Вечер важни са пичовете и кифлите с цигарите, които са прекалено ВИП, за да излязат за 3 минути навън. Вечер тези, които трябва да се съобразяват, сте ВИЕ. И хич не си давайте зор да сигнализирате на управата. Те само ще ви изгледат иначе много съчувствено, ще смънкат, че са им направили забележка, и ще повдигнат безпомощно рамене. Хич не си давайте и зор да убеждавате пушачите, че на вас димът може на следващия ден да ви докара зачервено гърло или възпаление на гласните връзки, както се е случвало, но надали на тях чистият въздух ще им докара нещо... Не си давайте зор.

Някой някога е преценил, че 50-те лева сметка на пушачите от съседната маса са по-важни от вашите 50 лева. И някой някога е решил, че избор да тровиш други може да има, но избор дали да бъдеш тровен - не.

Здравната комисия остави в сила забраната за пушене

Комисията по здравеопазване в парламента отказа да отмени пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. С 4 гласа "за", ...

А държавата да престане с лицемерието. И като иска да й вярваме - да пусне инспекторите.

Изнудването и жалейките на ресторантьорите са същите като тръшкането на кифлата с цигарата в бара, която я мързи да излезе да пуши навън. Има един неопровержим факт - човекът е изключително същество и привиква на всичко.

Така и комините ще свикнат. Нали някой не си представя, че като се въведе забрана за пушене в заведенията и изведнъж целия цигарен целокупен български народ ще обяви стачка и никога до края на живота си няма да стъпи в заведение?

Не толерирайте мързела! Не толерирайте тарикатлъка и не толерирайте престъплението да вършиш посегателство срещу друг! Защото пушенето на обществени места Е престъпление. То нарушава правото на малоумниците, които са се родили като дишащи същества, и искат, гадовете, просто да дишат. Знам, много долно от тяхна страна, но какво да се прави.

Стига сме толерирали отклоненията, а не нормите.

Само 4 хил. лева от глоби за пушене в заведенията са събрали в Кърджали

Здравните инспектори при РЗИ в Кърджали събраха 3 900 лева от глоби за тютюнопушене по заведенията, предаде БГНЕС. През 2014 г. са из...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com