МОН ни взема за надишали се с розов въздух

10611
МОН ни взема за надишали се с розов въздух
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието създава и дарява знание, а не го продава. Това заяви заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева тази сутрин (21 май) след поредния случай, при който изтекоха отговорите на матурите.

Коментар на редактора

Преписването не е грях само на учениците

Не преписвайте. Тази хубава инициатива беше подхваната в последните дни чрез кампанията „Мисия образование” на Нова телевиз...

Г-жа Кастрева направи съобщението с толкова радостен и бодър тон, че направо се пренесох на манифестацията за 24 май. Всичко е чудесно, всичко е прекрасно, всички дишаме розов въздух и ни е леко, хубаво, приповдигнато - като за песен.

Само че горчивата истина е, че колкото и „драконовски” мерки да предприема образователното министерство преди всяка матура, отговорите предварително можеш да си ги намериш за 100-200 лева. Което значи, че мерките не помагат.

Образователното министерство е повече от виновно. След като самата Кастрева казва, че десетина души знаят какво ще се пада на матурите преди тегленето, значи е фасулска работа при добро желание да има стегната проверка и да се види дали от тях е течът. Защото когато пред скрита камера продавачите говорят как си въртят този бизнес от години, това означава, че снасянето на информация е от години. Така че много лесно може да се разбере от десетима души кой от години си стои на поста, дали по банковите му сметки има необясними преводи. И да се спипа набързо.

Внушенията на Кастрева как видите ли при разпечатването можело някой квестор да снима и да прати на някого си отговорите понамирисват на смях. Нали квесторите ги следят дали са на местата си, нали същата госпожа заяви, че ако някой напусне или използва телефона си, се вижда на охранителните камери? Значи лесно при преглеждане на записите би се разбрало, ако случаят е такъв. Така че – действайте, госпожи и господа дарители на знание. Че тези дарения ни излизат на всички през носа.

Иван Такев е новият шеф на пресцентъра на МОН

Иван Такев е назначен за шеф на пресцентъра на Министерство на образованието и науката, съобщи БГНЕС. Заповедта за назначението на Та...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com