"Милион и едно желания", шоколадови яйца и Коледа

21374
"Милион и едно желания", шоколадови яйца и Коледа

Коледа - най-вълшебното време за едно дете, в което сякаш всички приказки оживяват. Пухкав снежец, Дядо Коледа и купища подаръци - какво друго му трябва на едно дете, за да е щастливо?

Спомням си колко вълшебства на куп се случваха, когато бяхме малки. Никога няма да забравя как всички малки деца се събирахме пред телевизорите и като хипнотизирани очаквахме да се появи кака Лара и да ни покаже най-хубавите детски филмчета. "Милион и едно желания" беше едно от онези чудеса по Коледа, които никога не се забравяха.

Време, в което нямаше един куп канали за детски филмчета. Време, в което всяко едно детско се записваше на видеокасета, за да може да си гледаме отново и отново любимите филмчета през годината.

Никога няма да забравя и шоколадовите яйца, които бяха в изобилие покрай празниците. Всяка леля, баба или дядо, които идваха на гости, носеха задължително поне по едно шоколадово яйце на всяко дете. Никой не се интересуваше от шоколада, разбира се, първата работа беше да видим каква играчка ни се е паднала. Имаше малки пъзелчета, фигурки от любими филмчета и един куп колички, които момичетата хич не обичахме. Обаче всичко се събираше! Имахме си една голяма кутия от обувки, която с времето запълнихме с много мънички фигурки, които и до днес разглеждам с умиление.

Късметче от баницата: Избери си число от 1 до 30

Виж какъв късмет от баницата ще ти се падне! Намисли си едно число от 1 до 30 и погледни надолу, за да видиш какво ти се пада. Екипът н...

През целия ден мъкнехме големите си шейни нагоре-надолу по баирите и неуморно се спускахме пак, и пак... От време-на време се чуваше само по някое "Хайде, прибирайте се, целите сте мокри!", но кой да слуша като има още толкова много сняг, шейни и деца наоколо! Не усещахме студ, само чиста детска радост.

Когато най-накрая успееха да ни приберат от улицата, вкъщи ни чакаше топло мляко и от любимите обикновени вафли, които бяха най-вкусното нещо на света. Сядахме на топло, разказвахме за всичките си приключения с шейните - кой колко пъти се е спуснал, колко пъти сме падали и какъв снежен човек сме правили. Нямаше телефони, които да ни губят времето, нямаше интернет, който да поглъща цялото ни внимание - само ние, въображението ни и Коледата.

Весели, усмихнати и по детски вълшебни празници! :)

Благодаря ти, мамо!

Безброй причини има да сме благодарни на майките си и цялото време на света няма да ни стигне, за да ги изброим. И все пак има няколко,...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com