Моят коледен спомен: Неуловимият Дядо Мраз

4214
Моят коледен спомен: Неуловимият Дядо Мраз

Съществува ли Дядо Коледа? Този въпрос сигурно е мъчил всички ни като малки, мъчеше и мен, разбира се.

Когато бях малък обаче добрият старец не беше Дядо Коледа, а Дядо Мраз. И подаръците идваха на Нова година – ей така, в полунощ, се пръкваха под елхата. Мама ми казваше, че ги носи Дядо Мраз. А когато я питах защо не ме изчака добрият дядо някой път, за да го видя, идваше коронният отговор: „Бързаше, защото има много деца, на които да носи подаръци”.

Дядо Коледа и Дядо Мраз си дадоха среща на руско-финландската граница

Дядо Коледа и Дядо Мраз се срещнаха на финландско-руската граница и си размениха приветствия. Традицията е от 2002 година, информира Но...

На всяка Нова година се заканвах, че ще сядам под елхата и ще го чакам пустия Дядо Мраз, за да го видя как изглежда. И всяка година, когато наближеше полунощ, идваше време за новогодишното хоро. Играехме го на площадката пред апартаментите, като всеки път единият от съседите – чичо Нено, ме хващаше за ръка да водим хорото. Когато то свършеше, подаръците бяха винаги под елхата, а Дядо Мраз все така го нямаше.

Една Нова година обаче вече бях твърдо решил – тази няма да мине. Ще го видя пустия Дядо Мраз, ако ще да се закова под елхата. Защото ми беше доста мътно как изглежда, а ме изграяше любопитство – в детската градина ми го описваха като белобрад старец с червени дрехи, но веднъж бях видял някаква картинка в една книжка, в която беше целият облечен в бяло и беше с островърха шапка.

Дойде полунощ, тръгна хорото, но тоя път издебнах момента и се отскубнах още в самото начало, хвръквайки с пълна газ към елхата. И там хванах в крачка майка ми, която слагаше подаръците под елхата.

Не мога да кажа, че бях тотално разочарован, защото вече бях започнал да подозирам какво всъщност се случва. Майка ми се опита да се измъкне, че Дядо Мраз ѝ дал заръка да остави подаръците, но вече нямаше връщане на духа в бутилката. Но пък подаръците си остават най-хубавото нещо за децата по Коледа и до днес – нали, малки и леко пораснали деца?!

Странните коледни имена

Учените от уебсайта за генеалогия Ancestry открили редица странни имена, посветени на коледните празници, пише БГНЕС. В миналото много...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com