Моят коледен спомен: Спане под елхата

4322
Моят коледен спомен: Спане под елхата
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Нямам спомен съзнателно и искрено да съм вярвала в Дядо Коледа, но когато си малък и родителите ти ти казват, че той съществува, си пазиш вътрешните съмнения за себе си. Поне докато не достигнеш нормална възраст, в която да можеш да си докажеш аргументите.

Първите ми съмнения бяха от чисто физичен характер. Ние нямахме камина като по филмите, а и винаги се чудех дори да имахме, как Дядо Коледа няма да се задуши или подпали докато слиза през комина. Имахме печка. Дълбоко се съмнявах обаче, че не особено малогабаритният Дадо Коледа ще успее да мине през малкото й прозорче или пък през тясната ключалка, както се опитваше да ме убеди мама.

Така, стигайки до логичния извод, че подаръците вероятно ги слагат родителите ни, почнах да се оглеждам за доказателства. И когато в стелт режим на търсене намерих част от подаръците под дивана, всичко беше ясно.

По-трудната задача беше да убедя по-малкия си брат, че не Дядо Коледа ни носи подаръците, а мама и тате. Той не приемаше особено радушно логичните ми умозаключения и затова в крайна сметка бях принудена да му предложа активно доказателство. Казах му, че на Бъдни вечер ще спим под елхата и така ще изловим на местопрестъплението "заподозрените".

Разбира се, планът не се осъществи.

Брат ми заспа преди да проведем акцията. А тъй като за нея се беше разчуло вкъщи, логично, бяхме саботирани.


Операция "Разобличаване" може и да не се състоя, но важното е, че аз си бях изложила аргументите и бях направила опит да просветля блажените невежи. Както правя и в работата си. Колкото - толкова. :)

Автор: Десислава Любомирова

Вълшебни коледни цитати

Коледа е тук. Сигурни сме, че не ви липсва коледно настроение, но ние решихме да ви подарим още мъничко такова под формата на хубави ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com