Мюфтийството няма джамии, но ни предизвиква

6496
Мюфтийството няма джамии, но ни предизвиква
Снимка: Getty Images / Guliver

Преди дни Карлово спечели делото за собствеността на Кармазъ (Червената) джамия, заведено от Мюсюлманското вероизповедание в България. В хода на делото то не е представило нито един документ за собственост.

Коментар на редактора:

Кюстендил дойде в София да протестира заради вакъфските имоти

"Уважаеми съдии, пазете историята на родината си!", "Докажете, че сте европейски съд!", "Уважаеми съдии, бъдете справедливи" – ...

Ето това е голямата шашма. И голямата наглост, чията единствена цел е да се вдигне пушилка.

Как и защо Мюфтийството завежда дело за джамия, за която няма нито един документ за собственост? Вероятно поради същата причина, поради която завежда дело и за джамия, която никога не е била действаща и която се намира в община, в която няма нито един мюсюлманин. Защото идват избори.

Имайки предвид бавното и тромаво българско правосъдие, Мюфтийството знае, че делата за всички имоти из български градова, към които има претенции, ще се точат достатъчно дълго, че да обхванат гъсто населения с избори период, в който се намираме.

Така постоянно може да се поддържа едно напрежение на етническа и религиозна основа, което е основното оръжие на определена политическа партия.

Протест в София заради вакъфските имоти

От 11:00 часа днес, хора от Кюстендил ще протестират в София заради темата за вакъфските имоти. В 11:30 се гледа делото за джамията в К...

Затова осъзнаването на истината е важно. Първо, за нас - за да не се настройваме срещу други пълноправни и мирни български граждани - българските мюсюлмани, и второ, за тях - за да знаят, че отново ги увличат в политическа игра и манипулация.

Всяка една претенция на Мюфтийството може да падне в съда. Защото е безпочвена. Въпросът е да не наливаме вода в мелницата на престъпната олигархия, която иска само едно - смут, внимание и напрежение.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com