Музите си тръгнаха от Созопол, започна друг фестивал

5776
Музите си тръгнаха от Созопол, започна друг фестивал

С връчване на големите награди и няколкочасова програма от пъстри изпълнения завърши Международниятфестивал на изкуствата „Музите“ 2013 в Созопол. Продължилото 11 дни културно мероприятие беше закрито късно вечерта на 15 юли с гала концерт, изнесен в летния театър „Аполония“ в курортния град. Във фестивала участие взеха над 1300 деца и младежи от различни държави, сред които Украйна, Беларус, Литва, Словакия, Молдова, Чехия, Македония, Латвия, Русия, Полша, Словения.

Голямата награда „Grand prix” беше връчена на ансамбъл „Волиняночка“ от Украйна, а специалната награда на кмета на Созопол получи дамски оркестър от Полша.

Фестивал: Фолклор и риболов край язовир Батак

Община Батак организира второ фестивално събитие по проект "Популяризиране на туристическата дестинация Високи Западни Родопи - Батак...


Раздадени бяха и допълнителни награди на най-добрите изпълнители в различните направления.

Това беше поредното осмо издание на фестивала, организирано от община Созопол и сдружение „Музите“. Участниците в него се състезаваха в няколко раздела, сред които „Танцово изкуство“, „Музикално изкуство“, „Театър“, „Нестандартни форми“. Децата и младежите представиха блестящи изпълнения, като най-силно бяха аплодирани фолклорните танци на българи, украинци, беларуси и руснаци.

Фестивалът стартира на 5 юли и се проведе в рамките на две сесии. Първата се състоя в периода от 5-11 юли, а втората – от 12 до 15 юли. Участниците представяха изпълненията си на сцената на летен театър „Аполония“, читалище „Отец Паисий“ и в художествената галерия.

Аниме и манга фенове се събраха на фест в Бургас

Пикачу, Нацо, Наруто, Луси, Зеро и техни приятели се събраха на фест в събота в Младежкия културен център в Бургас. Не, това не са имен...

В града на историята и изкуствата обаче културните събития през лятото не свършват.

Веднага след завършването на „Музите“ в Созопол старитра друг фестивал по случай празника на града – „Созопол – надежда и любов“.

Програмата за традиционните празници „Света Марина“ 2013 започна вчера – 16 юли, с премиерата на историческия роман „Капка кръв за вампира“ от Галина Златарева, вечерна служба в храм „Св. Марина“ и празничен концерт на Любо от група „Те“. Днес тържествата продължават с плувен маратон, водосвет, курбан за здраве и благополучие, демонстрация на яхт клуб и гребен клуб в пристанището, народна борба, концерт на танцова формация „Елика“ и тържествена заря.

Празникът ще завърши утре с провеждането на конкурса „Мис Созопол“ на сцената на амфитеатър Аполония.

Песни и танци на Витошките ливади

Песни и танци ще огласят витошките ливади на 11 и 12 август. Традиционен Фолклорен събор „Арт Мастърс“ ще събере за трета п...

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com