НГДЕК - пример за падението на медиите ни

7204
НГДЕК - пример за падението на медиите ни

Протестиращите за оставане на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в 13 ОУ са се държали вандалски към своя учител Орлин Йорданов. Информацията на Actualno.com гласи, че това е станало в присъствието на техните родители и четирима висши чиновници на Министерство на културата.

Коментар на редактора:

От няколко дни медиите тръбят: „Учениците и родителите им от НГДЕК не искат да се върнат в кв. Модерно предградие. Да, ама – не. Една част от децата и родителите им не желаят това. Една друга част, сложно е да се каже коя е по-голяма, искат именно това. Но това няма да го чуете в новините. Не и в така наречените „големи медии“.

Ученици от НГДЕК ритаха и обиждаха свой учител

Протестиращите за оставане на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в 13 ОУ са се държали вандалски към своя учител О...

Но тяхната задача е изпълнена. Да покажат това, което им е казано да покажат.

Истината е, че повече от година едни 500 деца учиха в неподходящи (меко казано условия), а първите две седмици без необходимото разрешение от Регионалната здравна инспекция. Учиха в една сграда, чийто технически паспорт бе упорито крит с месеци, а когато все пак беше публикуван, почти никой не прояви интерес към него.

Преди година нито една от големите медии не беше заинтересувана от това да влезе с камерите си в 13 ОУ, в което прозорците бяха заковани, стъклата им падаха върху децата, вратите на класните стаи бяха украсени с табели: "Не пипай –пада!". И те наистина падаха. Все още никой не се е заинтересувал и от една пропадаща стена там.

Нито една камера не се разходи по маршрута, в признатия от МВР, най-криминогенен район в София, за да видят с какво се срещат елитните ученици по пътя си. Никой не се свърза и със заплашените с нож деца или момичетата, които получаваха предложения за по-лесен начин за печалба от ученето.

Вчера камерите показаха едни зле възпитани и подкрепяни в това от родителите си деца, които не дадоха думата на свой учител да изкаже мнението си. Нещо, на което той ги е учил. Нещо повече - той беше обиждан и ритан.

Москов саботира Рашидов за НГДЕК

Учебния процес в Националната гимназия за древни езици и култури НГДЕК не започна, въпреки заповедта на принципала на гимназията &ndas...

Но камерите не показаха и това. Не им е казано да го покажат.

С всяка изминала година България се срива в класацията за свобода на медиите. Последните данни на "Репортери без граници" ни поставиха на 106-о място от общо 180 държави. Случаят с НГДЕК е един много показателен пример защо е така.

На снимката: Кадър от състоянието на 13 ОУ през 2013 и 2014 г., който не попадна в обсега на камерите

Вижте по-подробно Техническия паспорт на 13 ОУ тук

Вижте още снимки от сградата на 13 ОУ

Класическата гимназия ще приема ученици от пети клас

Класическата гимназия ще приема ученици от пети клас. Промяната ще стане факт ако в новия Закон за образованието бъде прието предложен...

Така изглежда ремонтираната сграда на ул. "Баба"

Автор: Екип на Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com