Образованието е предизвикателство, разберете го!

10304
Образованието е предизвикателство, разберете го!

Протест – това се случва от три дни срещу обявения за „Мъж на годината” учител по физика Теодосий Теодосиев.

Брожението е дело на трима-четирима родители – заради оценки на отрочетата им. Според тях Теодосиев пишел слаби оценки на всички, които не ходели в школата му.

Коментар на редактора

Родители тръгнаха срещу учителя по физика, станал "Мъж на годината"

Протест – това се случва от три дни срещу обявения за „Мъж на годината” учител по физика Теодосий Теодосиев. Брожени...

Родители роптаят срещу ниските оценки на децата си при доказал се специалист и учител. Учителят държи децата да посещават кръжока му, но учениците не са длъжни. Така е. Не са. Но всеки родител носи отговорността за качеството на образованието на детето си.

Какво по-хубаво от това да има доказан учител в малкия град, а детето да има възможността да се възползва от знанията му?

Нямало нанесени срочни оценки? А тези родители обадили ли са се 1-2 пъти през годината на учителя, на родителските срещи поинтересували ли са се как вървят нещата?

Да, всекидневнието ни днес ни изпива и не ни хрумва дори, че  контролът, който трябва да упражняваме върху учебния процес на детето, трябва да е непрестанен или поне докато не се появят проблемите. Нашето поколение беше отговорно към обучението си. Никой не ни е подсещал да си пишем домашните, да учим, да четем. Но децата днес имат много повече алтернативи (телевизия, компютър, смартфон, социални мрежи, компютърни игри…) и не очаквайте от тях, че те ще преборят сами с желанието си за забавление в полза на ученето.

Седем паралелки по-малко ще има през новата учебна година в Русе

Седем паралелки по-малко ще има през новата учебна година в Русе, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Димитър...

И да – има хиперинфлация на оценките, защото оценките са свързани с реномето на училището, с бюджета му…

В хаоса на образователната ни система днес, не от 7-ми , а от 1-ви клас родителят трябва да има концепция за образованието на детето си. Да го наблюдава, насърчава и да търси подходящите училища и учители. Да се пуснеш по течението, разчитайки, че щом има добри оценки и не се обаждат от училище всичко е ОК, е много опасно. В 5-ти клас може да се окаже, че детето няма основни познания по граматика или математика. Много родители още тогава започват с частните уроци.

Нивото на учителя Теодосий Теодосиев е шанс за някои, а за други може да е предизвикателство. Но ако детето се справи с това предизвикателство сега, после ще му е много по-лесно. Но как да се справи то, след като родителят не е узрял за това?

Ако не желаете детето ви да „хване“ нещо повече, ок. Но после не ревете, че не иска да учи, нищо не може да прави и нищо не го интересува, или недай си Боже, ви обвини, че на 30 години не сте му намерили работа.

Училищата с високи резултати получиха допълнителни стипендии

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2015 г. за стипендии за образователни резултати на общи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com