Откриха доказателство за съществуването на други вселени

9317
Откриха доказателство за съществуването на други вселени

Съществуват ли други вселени, освен нашата? Това е един от въпросите, които от години вълнуват Човечеството. И на който трудно някой може да даде категоричен отговор. Сега обаче учените предоставят нови данни, които внасят сериозна доза яснота по въпроса. Космолози, изучаващи картата на Вселената, базирана на данни, събрани от кораба «Planck», откриват „нещо гнило“ в нея.

Специалистите са забелязали някои аномалии в космоса, които може да са възникнали в резултат на гравитационно притегляне от други вселени.

Трима космонавти се завърнаха на Земята

Спускаемият апарат на кораба "Союз ТМА-07М" с трима космонавти на борда се приземи успешно в Казахстан. С капсулата на Земята се завър...

Големият взрив, от който се е родила нашата вселена, се е случил преди 13.8 милиарда години. Последствията от него все още се наблюдават във вид на космическо микровълново излъчване. Учените са на мнение, че то трябва да бъде равномерно разпределено в космическото пространство. Оказва се обаче, че на картата се наблюдава по-висока концентрация в южната част на небето, както и студено петно, наличието на което не може да бъде обяснено с помощта на съвременните познания по физика.

Учени от университета на Северна Каролина и по-рано бяха предсказали, че съществуват аномалии на излъчването и че те са причинени от други вселени. Сега тази хипотеза се потвърждава.

Тези изводи означават, че съществуват безкрайно много вселени зад пределите на нашата собствена, коментират специалистите.

Това е първото доказателство за наличието на други вселени изобщо. Ако някои учени все още са скептично настроение към тази теория, новите изводи от изследванията може да се окажат първият етап от промяната на представите ни за физика.

Управляват ни космически резонанси

Докато в края на миналата година мнозина от нас с трепет очакваха поредния край на света, Владимир Сухарев, доктор на техническите наук...

Европейската космическа агенция потвърждава, че създадената от нея карта на космоса е толкова точна, че позволява разкриването на някои съвършено необясними до този момент особености. Това означава, че вече е налице необходимост от нови знания в областта на физиката, които да могат да бъдат използвани за обясняването на непознатите на науката космически явления. Можем да говорим за начолото на една нова ера в областта на физиката, която ще хвърли повече яснота върху произхода на света и нашето съществуване, коментират учените.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com