Пада и последната барикада: Компрометиране на къмпингуващите по морето

11273
Пада и последната барикада: Компрометиране на къмпингуващите по морето

12 протокола на хора, които са секли дърва и са палили огън, са съставени по време на масовите проверки по къмпингите по Южното Черноморие, проведени съвместно от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), РИОСВ – Бургас и полицейски служители. Николай Пиронков от Изпълнителната агенция по горите обясни пред БНР, че са сезирани от Националната асоциация "Българско Черноморие". "Отвратително е това, което виждам. Това са чужди територии, върху които са се самонастанили хиляди хора. Ако някой в България мисли, че може да си прави каквото си иска, аз не съм съгласен с това и мога да го докажа. В чужда собственост няма как да пребивава човек, без да има разрешение от собственика", каза Пиронков.

Коментар на редактора

След проверката на къмпингите по морето: 12 протокола на "самонастанили се" за сеч и палене на огън

Миналата седмица Комисия от експерти от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), РИОСВ – Бургас и полицейски служители започнаха мас...

Браво пазителю на реда! Браво за инициативността, за идеализма, за спазването на закона! Дай Боже повече такива блюстители на правовата държава, които правят истински проверки и организират цели три ведомства, за да хванат наглите нарушители!

Освен иронията по-горе не съм сигурна дали коментара по-долу е нужен. Фактите говорят сами за себе си – по българското Черноморие има нерегламентирано, стихийно и незаконно строителство от години (незаконното в последствие за узаконява). Туризмът страда, защото е продукт на големи амбиции за печалба с краткосрочни инвестиции. Къмпингуващите търсят спокойствие, далеч от разрасналите се курорти, и дори да има такива, които не знаят как да пазят чисто, едва ли те са ГОЛЕМИТЕ НАРУШИТЕЛИ. По-трудно е обаче да се гонят големците. Бедните чиновници могат да си позволят да раздават „ред и законност“, но на по-свои от дребни елементи, били то и изфабрикувани като проблем.

"Ако някой в България мисли, че може да си прави каквото си иска, аз не съм съгласен с това и мога да го докажа“, казва с твърдост в гласа Николай Пиронков. Слушах го по БНР. Смятам, че той определено вярва в това, което казва. Може той и агенцията, за която работи, както и РИОСВ – Бургас и служителите на МВР да изпълняват сигнал по поръчка на неправителствената организация "Българско Черноморие", но това не значи, че не са избрани правилните хора. Пиронков, вярвам, е от хората които смятат, че къмпингуващите са някакъв род отрепки, некъпани и немити хорица, които предпочитат да се валят в праха, отколкото да си спят като „бял човек“ на легло в хотел. Има такива мнения, познавам подобни хора. В конкретния случай са идеални да се показват по медиите и да пишат статии за гадните къмпингуащи.

За пореден път така се отвлича вниманието от реалния проблем с незаконно строителство. Този път обаче нещата тръгнаха в още по-крайна посока – точно пък къмпингуващите ли, бе.... Но идеята е ясна : „Хайде да компрометираме и последните, които останаха некомпрометираме, за да си свършим работата и построим там онзи хотел“.

Започват проверки по къмпингите днес

Масирани проверки на къмпингите по Черноморието започват от четвъртък на юг от Бургас, съобщи Нова телевизия. В съвместните инспекции ...

Автор: Петя Бързилска

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com