Радикалният ислям не трябва да се проспива

3819
Радикалният ислям не трябва да се проспива
Снимка: БГНЕС

От тази сутрин ДАНС провежда мащабна операция в пазарджишкия квартал "Изток". Претърсванията и обиските са във връзка с информациите, че се ползват и разпространяват материали, свързани с "Ислямска държава".

Коментар на редактора:

ВМРО: Предупреждавахме за радикалния ислям в Пазарджик

Въпреки че е закъсняла, настоящата акция е доказателство, че предупрежденията на ВМРО са били основателни. Пита се защо чак сега идват ...

По отношение на етническата и религиозна търпимост България отдавна изповядва една изключително положителна философия - че най-важното е да живеем спокойно и в мир.

Именно затова българският народ винаги е полагал усилия да бъде толерантен и да не се поддава на провокации.

Уважението към различните етноси и религии е изключително важно и изключително нужно. И е факт.

При заплаха обаче е нужно да реагираме и да сме бдителни.

Радикалният ислям не е нещо безобидно и не сме застраховани, че няма да ни подпали чергата, само защото не сме дали повод.

ДАНС изведе от джамията в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед

Служители на ДАНС с качулки изведоха преди минути от обискираната джамия в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед. Насъбралото се пред мюсюлманск...

Акцията в Пазарджик е закъсняла. Както ще бъдат закъснели и други акции на други места, ако изобщо има такива. Налице са достатъчно доказателства, че в България има крайни ислямистки звена, които се опитват да осъществяват дейност, която по всички параграфи е антидържавна и представлява заплаха за националната сигурност.

Държавата не трябва да спи.

Ислямското вероизповедание трябва да се уважава, но и трябва да се следи отблизо. Защото е факт, че ислямът, в много по-голяма степен от останалите религии в днешно време, позволява радикализация в тълкуванията.

Това е факт в световен мащаб, няма причина да си мислим, че не може да е факт и у нас. За щастие, проблемът с радикалния ислям в България не е с толкова сериозни размери, колкото е в други страни. Но е проблем. И не бива да се пренебрегва, защото може да ни коства много.

Религиозният мир в страната съществува от векове. Той обаче не бива да се приема за даденост. Трябва да се пази и то с решителни действия.

ДАНС нахлу в ромския квартал на Пазарджик заради "Ислямска държава"

Засилено полицейско присъствие на служители на полицията и жандармерията има тази сутрин в пазарджишкия кв. „Изток”. Автопа...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com