"Селяните" всъщност крепят София!

16253
"Селяните" всъщност крепят София!
Снимка: БГНЕС

Отново се събраха повече почивни дни и съответно, отново голяма част от населението на столицата се изнесе.

Новините за натоварен трафик в посока останалата част от страната породиха дежурните коментари тип "Айде, селяните се изнасят", ""Софиянци" се изнасят по родните си места", "С малко късмет тия няма да се върнат и ще си останат на село" и още, и още...

БСП-София действа иновативно - пита с анкета кой да е кандидат за кмет на София

Интересен начин за избор на кандидат за кмет на София възприе столичната организация на БСП, водена от Калоян Паргов. Това ще стане чре...

Комплексарщината, пораждаща явно много важния за някои конфликт "София - провинция", винаги е била нещо, което недоумявам.

Първо, в София живее 1/3 от населението на България. Да, градът изпитва известни затруднения, но в общи линии всички си живеем в разбирателство. Безработицата е по-ниска от останалата част в страната, заплатите са по-високи. Има къде да излезеш, забавления, културен живот, некултурен.. изобщо, почти всичко необходимо.

Този чувствително по-висок стандарт в сравнение с останалите градове, се дължи на качеството и на количеството хора, живеещи в София. А колкото и да не им се иска на някои, страшно голям процент от качествените кадри, бутащи икономиката на столицата напред, са всъщност хора, родени по други места.

Думата "провинция" ми е рядко противна заради негативния и неуважителен заряд, който й беше придаден.

Та, мили "кореняци софиянци", които, ако проследим корените на бабите и дядовците ви, вероятно няма да се окажете чак толкова "кореняци", "селяните" са тези, които дърпат ВАШАТА София напред.

Обявяват свободните места в градините в София

Очаква се днес от Столичната община да бъдат обявени свободните места в детските ясли и градини за записване от септември. Родителите ...

Айде огледайте си колегите. Вероятно с отвращение ще трябва да признаете, че основна част от тях са от други градове. Но не защото, както хейтърската ви същност пищи, са нагли тарикати с връзки, а защото са кадърни и образовани професионалисти.

Така че вместо традиционния ви хулеж по тези, които се изнасят, помислете дали всъщност не им дължите уважение. Защото за ваше сведение, изобщо не е лесно да напуснеш града, в който си се родил и който обичаш, да оставиш семейството и близките си и да разчиташ единствено на почивките, за да се връщаш и да ги виждаш. И всичко това, просто защото искаш нормален живот - точно както вие.

Затова, стига с тая комплексарщина.

За ваше сведение, уважаеми "кореняци", в титлата "СОФИЯНЕЦ" няма нищо гордо. Ако си мислите, че ставате по-тежки, щото сте родени в "Люлин" и "Хладилника", нещо сте се объркали. Даже е малко тъжно. Защото никога няма да разберете "другия свят" - този извън жълтите павета и мола. Няма къде да отидете, къде да избягате, когато ви се иска да теглите една майна на всичко, няма къде да промените сивия пейзаж.

Така че по-леко с обидите. Селянията не зависи от географията, тя е състояние на духа.

Нови ремонти по "Цариградско шосе"

Работим много последователно в последните години и въпреки икономическата криза успяхме да запазим финансовата стабилност на града. Усп...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com