Щом не броим лудите, ще дойде време те да ни броят

5572
Щом не броим лудите, ще дойде време те да ни броят
Снимка: БГНЕС

Не виждам защо всички лица, преминали психични разстройства, да бъдат включвани в единен национален медицински регистър. Това е в противовес с други закони, например Законът за личните данни. Така депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев оправда нежеланието на своята партия да гласува по това предложение от здравната реформа на ниво комисия – съответно то не беше прието.

Коментар на редактора

Конституцията пази Пеевски!

И този път изборите няма да са конкурс на идеи, а мерене на порфейли. За да участваш, трябва да платиш на медиите на Пеевски, за да те ...

Естествено е г-н Кърджалиев да не вижда причина. Все пак кога ли ДПС е виждало причина да направи нещо извън собствената си изгода. В случая тя даже едва ли е нещо повече от политическо заяждане – със здравния министър Петър Москов.

Помните ли Лясковец и застреляният командос от СОБТ Емил Шарков? Всичко това можеше да не се случи, ако имаше данни в единен регистър дали Петко Савов Петков има психични проблеми. Тогава МВР и служба КОС нямаше как да се оправдаят относно разрешителното за оръжие и можеше да се търси директна отговорност на далите право на Петков да притежава оръжие. Да, разрешителното му е изтекло по време на кървата драма в Лясковец, но е имал такова преди това.

Публична тайна е как се минава тест за психично здраве при кандидатстване за разрешително за оръжие. Но все пак първа стъпка в тази насока е да има единен регистър и в него да се прави справка, а не да се ходи нарочно за свидетелство, където възможността за корупция е по-голяма. Когато ти намерят психическо заболяване, а после ти щукне да се въоръжаваш, вече си в регистъра и червената лампичка светва.

Просто е – не и за префърцунени и високопарни същества като Кърджалиев. Такива от неговото ниво и неговия сой гласуват закони като този за НСО, за да има кой да ги пази. Само че луд с оръжие не му дреме – той въобще не отчита срещу кого се изправя. А следващия Лясковец може да не е нейде из България – може и да е там, където Босия сега седи с домати. Кой знае дали някой няма да му хрумне да не дойде с домати – превъртял от превъртелите в сградата с надпис „Съединението прави силата“.

Да стоварим лихвата на чуждата гърбина - народопсихология, братче

Сега ли се сетихте как се печелят избори? С този въпрос, отправен с насмешлив тон, жителка на Община Горна Малина нагледно обрисува кар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com