Синтактичният разбор за Райна Княгиня - Друг Път, Смешковци

12629
Синтактичният разбор за Райна Княгиня - Друг Път, Смешковци
Снимка: БГНЕС

Само мелодията е на „Кой уши байрака“, песента не е превеждана и пята на турски език. Всъщност става въпрос за турска любовна песен със същата мелодия. Това обяви бившият спортен министър и сегашен депутат Мариана Георгиева, по-известна и като Професор Синтаксис.

Коментар на редактора

БПЦ каза истината: Царят е гол

“Ислямска държава“ иска да осъществи „най-голямото религиозно прочистване“ в човешката история, като се стреми ...

Георгиева убедено обясни, че авторитетно изследване било доказало как песни като тази за Райна Княгина всъщност имали османски произход по отношение на мелодията. Заради популярността на мелодията, българските възрожденски освободителни дейци използвали такива песни, като просто съчинявали друг текст.

Дебатът за авторските права на песни от XIX век сигурно е много интересен на академично ниво, но в случая става дума как ДПС използва популярен символ на българщината. Милиард изследвания да бъдат написани, за българите турското робство е горчив и тежък исторически факт. А точно символи като Райна Княгиня определят българското и провокативното им използване, което се прави от ДПС, е равно на национално предателство.

Може би мнозина читатели знаят, че "арийци" е названието на древни индо-ирански народи от края на III-тото хилядолетие пр. н. е. "Ариец" обаче е и название, настанило се в общественото съзнание в цял свят като символ и основа на една от най-ужасните идеологии, познати на човечеството – нацизма. Затова и никой в днешно време не използва в широк обществен и политически смисъл "ариец" в смисъла на санскритската дума "айрия" - "благороден".

Картината е същата и с "Кой уши байрака". Защото ДПС води предизборна кампания, а не академичен спор. И агите много добре знаят с коя песен се асоциира познатата мелодия. Знаят го и националистите като ВМРО. Затова и провокацията в Исперих работи и в двете посоки – да мобилизира съответния електорат.

Корупцията вършее, защото не се борим с нея

Какво се случва, че не работи Специализираната прокуратура, БОРКОР, Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси...

Само преди седмица разказах как в Гърция се водят политически кампании преди важни избори. Разликата спрямо България е потресаваща. Българските политически партии си знаят само едно – да използват съмнение и страх, за да печелят. Те не предлагат идеи за по-добър живот, даже не говорят за това пред обществото – единствено далавери, далавери, далавери. Затова и провокатори като ДПС могат да бъдат наказани поне малко – просто не се гласува за тях. Да, малко е – истинското решение е една голяма сопа, но изпуснахме момента през 2013-та година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com