Спасението на давещите се е дело на самите давещи се

8807
Спасението на давещите се е дело на самите давещи се
Снимка: БГНЕС

Вече над 20 дни по цялото ни Черноморие има изрични, тежки предупреждения към туристите да не влизат в морето заради мъртво вълнение. Само през последните почивни дни (8-9 август) петима души се удавиха заради подводни течения – англичанин, израелец, румънец, италианец и българин. Продължителността на мъртвото вълнение е изненадала доста летовници, както и местни хора, които казват, че това е доста дълъг период, а прогнозите сочат повишено ниво на опасност поне до края на тази седмица (16 август).

Коментар на редактора

Дронове играят ролята на спасители на плажа в Испания

Безпилотни летателни апарати поемат ролята на спасители на плажовете в Испания, пише БГНЕС. Както съобщава агенция Europa Press, в раз...

Някои хора просто не желаят да мислят. В което няма нищо лошо, ако малоумието им засяга само тях. Когато обаче то се превръща в опасност за живота на други хора, тогава вече имаме сериозен проблем.

Абсурдно е спасителите ни по плажовете да не могат да кажат и дума на някой изтрещял курортист, който се мисли за комбинация от Майкъл Фелпс и Иън Торп. Защото когато замаха безпомощно с ръце над разбеснялата се вода, спасителите трябва да влизат и да го вадят. А морето, казва народът, не е до колене.

В белите държави, с които толкова не обичаме да се сравняваме, освен ако Бойко нещо надуе перки, проблемът е решен чрез общинска полиция. Ако много искаш да се давиш, отиваш да го правиш на неохраняем плаж. Когато на плажа има спасители, те казват може или не може да се къпеш. На когото не му изнася, да се топи във ваната. Щом животът на тези хора не им е скъп, поне да ценят живота на другите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com