Средностатистическа смяна на часовника*

4388
Средностатистическа смяна на часовника*
Снимка: Thinkstock/Guliver

И ето дойде тъй омразният ден, в който пак ни обраха. Свиха ни един час – за да дойдело лятото. Щото нямаше да дойде, ако не бутнем напред стрелката на часовника с един час.

Вие станахте ли в три през нощта, та да нагласите часовника на четири? Ако сте го направили, нещо значи ви хлопа. В главата, не на входната врата.

Когато знанието може да унищожава

Операцията по премахване на яйчниците, която си направи холивудската икона Анджелина Джоли, се превърна в огромна медийна сензация. Но ...

Генетично ни е заложено да си поспиваме. Да сте чували за бебе, което страда от безсъние? Спи като бебе, казват старите хора. За здраве и красота. Аз съм най-красив, когато съм най-поспалив.

Откраднаха ни един час от красотата с обещанието, че сметката за ток щяла да ни е по-ниска за седем месеца напред, защото ще има повече дневна светлина. Германците го били въвели през Първата световна война. Съмнявам се нещо, че е било заради тока – война е било, трябвало е някой да се бие, не да спи. Хубав един час дневна светлина повече – за да поработим повече. Да водим по-дълго вечната икономическа война.

Ужасно дразнещо звучи този пасквил, скрибуцащо някак? Не по-ужасно, отколкото да ставаш един час по-рано. Особено ако си на работа. На всичкото отгоре на кино отиде и „Часът на Земята”. Никой не разбра кога загасихме лампите, защото така и така бутнахме часовника напред. Замина и околната среда демек. Абе политиците са виновни. Я да зема да звънна на шефа да му честитя лятото.

* Хумористичната нотка на текста се проявява, когато шефът вдигне телефона. Използвайте с удоволствие и мярка - не давайте на жената на шефа да му се обади с честитка от вашия телефон.

Кърма му мамата

Коя е най-важната новина за целокупното българско общество през изминалата седмица? Че сме на път да си харижем най-голямата телекомуни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com