Турският ДАНСwithme - да не стане и у нас така?

4651
Турският ДАНСwithme - да не стане и у нас така?

Двама убити нападатели, един убит прокурор – това преживя Турция през вчерашния ден. Тогава двама членове на "Народен Революционен Фронт за освобождение" (DHKP-C) успяха да влязат в съдебната палата в Истанбул, предрешени като адвокати и да вземат за заложник Мехмет Селим Кираз – прокурорът, разследващ най-знаковата смърт от протестите срещу управлението на Реджеп Таийп Ердоган, известен като „Гези”. И случаят с Кираз приключи трагично.

Коментар на редактора

Дръпнете щепсела на медийните мисльовци

Знаете ли как наричаме много от анализаторите, които каним по публицистичните предавания – мисльовци. Това заяви известната с кар...

Протестът „Гези” на практика беше турският ДАНСwithme. Топй избухна в началото на лятото на 2013 година, защото тогавашната власт с премиер Ердоган начело искаше да унищожи единствения парк на знаковия истанбулски площад „Таксим” – защото там трябваше да се строи мол. Съответно на хората им писна и излязоха на улицата, а останалото го знаят всички.

Също през лятото на 2013 година тръгна протестът ДАНСwithme – отново заради безочливото нахалство на българския политически елит, който не знае цвят. Едва ли има човек в България с капка акъл в главата, който да не е наясно, че Бойко Борисов, Сергей Станишев, Ахмед Доган, Иван Костов и „вся остальная сволочь” са едно и също.

Днес сутринта „надеждата за реформи” Радан Кънев заяви, че реформите не трябва да са революция, а бавни и постепенни. На хората обаче отдавна им писна – ей така, както и в Турция им е писнало. И когато главният прокурор Сотир Цацаров се прави на много умен и праща журналистите да питат Делян Пеевски дали е нарушавал законите заедно с Цветан Василев, тогава вече назрява моментът на такива като DNKP-C.

Господа управници – не си мислете, че колкото и да е овчи българският народ, няма на някого да му избият чивиите. На един вече избиха – на г-н Любомир Симеонов, който застреля банкерката Павлинка Йовчева и обясни защо. По негови думи защото от банката са искали да сключи договор с определена фирма за изпълнение на негов бизнес проект, финансиран с европари. И когато е отказал, заемът е бил забавен така, че проектът да се провали, заяви самият Симеонов пред Люба Кулезич. Съвсем същото може да стане и в други случаи – когато прокуратурата не иска да разследва едни, защото едикой си бил казал, а разследва други, защото едикой си казал.

Средностатистическа смяна на часовника*

И ето дойде тъй омразният ден, в който пак ни обраха. Свиха ни един час – за да дойдело лятото. Щото нямаше да дойде, ако не бутн...

По-добре еволюция, отколкото революция. Но свърши ли търпението, никой не пита – както в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com