В България има и надежда, не само овчари и крепостни селяни

9455
В България има и надежда, не само овчари и крепостни селяни
Снимка: БГНЕС

Ако бяхте учили малко повече генетика, щяхте да знаете, че между гени на овчари и крепостни селяни няма как резултатът да е ползотворен. Такъв пост пусна тийнейджърката Десислава във Facebooк и събра куп харесвания и одобрения.

Коментар на редактора

Клишетата в България

Чувствам се застрашена, а и бях предупредена много скоро, че трябва да се пазя. Не зная дали скоро ще имам възможността да говоря за не...

Трудно е това младо момиче да бъде оборено. Достатъчно е само да се огледаме малко и доказателствата в подкрепа на тезата ѝ веднага ще се намерят. Какво говоря – не ще се намерят, те направо ще извират, ще ни се бутат в ръцете.

Поредните – министърът на културата (?!?!?!) обезличи труда на хорист с думите „айде, аз ще му дам от моя джоб 50 лева”. В Неделино изкараха виновна Нова телевизия, защото показа как досегашният им кмет Стоян Беширов най-нагло мами в сферата на обществените поръчки. Не кметът обаче е виновен, а телевизията, че го показала. Във великотърновското село Самоводене пък някакви селски юнаци надуват със 160 км/ч, пък дано да компенсират с км/ч липсата на сантиметри между краката и килограми в главата. И полицията не може да ги пипне, поне засега.

Всички тези примери явно показват какво ни заобикаля. И то се отразява на деца като въпросната Деси – защото и тя е написала своето проникновение на маймуница, а не на кирилица. Това е най-страшното – когато те заливат гадостите, собствените ти задръжки падат. Защото тълпата не може да я промени сам човек – тя го променя.

Надежда обаче има. И е задача точно на медиите да я показват. Като например Деница Василева, която спечели една от най-престижните музикални награди в света – тази в Санремо. Затова все още не съм изгубил вярата си, че България може да я има такава, каквато трябва да бъде. И дано такива като Деница стават все повече – а ние, медиите, да ги показваме. Непрекъснато. За да не останат само безмозъчни зомбита.

Паметникът на Съветската армия - началото по пътя към Лустрацията

Изписването на Паметника на Съветската армия, което услужливо някои наричат "драскане", пробуди отново горещи дискусии в медийното прос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com