Варикозни рани? Как да се преборим с тях?

132609
Варикозни рани? Как да се преборим с тях?

Знаете ли, че нелекуваните разширени вени на краката могат да прераснат във варикозни рани?

Варикозната язва засяга долната половина на крака. Тя се образува на фона на цял комплекс от оплаквания, които ако бъдат разпознати навреме, гарантират успешно лечение. Затова е много важно при първите съмнения да се свържете със специалист в областта. „Он клиник” разполага със специализирано отделение за лечение на варикозни рани от венозен произход.


Как започва всичко?

В началото се наблюдава оток в крайниците, чувство за тежест, загряване и сърбеж в зоната на краката. Успоредно с това се появяват и видими изменения: разраства се мрежата от синеещи кръвоносни съдове, по кожата се появяват пигментни петна с виолетов или пурпурен оттенък. Петната впоследствие се сливат и образуват голяма пигментна зона. Кожата в зоната на възпалението се удебелява, става болезнена и придобива специфичен „гланциран” вид.

Последващите симптоми...

Възпалението на тъканите се разпростира по кожата и тя става плътна и неподвижна – страдащият не може да я прищипе. След това кожата се зачервява и когато епидермисът започне да се лющи и образува белезникав налеп, е въпрос на време раната да се отвори. Ако и на този етап не се вземат мерки, раната продължава да се разраства – както на ширина, така и в дълбочина. Състоянието се усложнява с интензивна и усилваща се болка и отделяне на секрет – кръв, смесена с полупрозрачна течност, а в тежките случаи – гной, придружена от неприятна миризма.

Как протича лечението?

Лечението в „Он клиник” има за цел да подобрява кръвоснабдяването в съдовете и да възстанови структурата на тъканите. Първо се извършва специализиран преглед, по време на който се измерва дължина, ширина, дълбочина, окръжност на раната. След това лекарят диагностицира  чувствителността на кръвоносните съдове. Лечението се провежда по индивидуална схема от процедури в зависимост от тежестта на състоянието. То води до частично или пълно зарастване на хроничната рана.

„Он клиник” е специализирана също в:

Погрижете се за разширените вени

Хроничната венозна болест, по-позната като разширени вени, започва в сравнително ранна възраст. Засяга около 50% от населението, като п...

- гарантирано възстановяване на потентността без значение от възрастта;

- премахване на хемороиди и анални фисури без болка и без операция;

- уникално лечение на псориазис без хормони.

За записване на час: тел. 0700 119 19

Още информация на www.onclinic-bg.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com