За българските шофьори селяни

12602
За българските шофьори селяни
Снимка: iStock/Guliver

Българският шофьор е особено животно.

Първо, той смята, че по презумпция е белег на невероятна глупост да спазваш правилата за движение и ограниченията на скоростта. 90% от шофьорите карат в най-добрия случай по формулата "ограничението + 20 км отгоре" и се отнасят с абсолютно пренебрежение, съжаление и подигравка към "заблудените балъци", които по незнайни причини са толкова смотани или страхливи, че спазват правилника стриктно.

Шофьор удари шамар на майка с количка, след като не спря на пешеходна пътека

Шофьор е ударил плесници на майка с детска количка след направена забележка от нейна страна, че не спира на пешеходна пътека в Разград...

Тези 90% смятат, че спазването на правилата УВЕЛИЧАВА риска от произшествия и катастрофи. Именно заради тази дълбока мъдрост и самоувереност с абсолютно покритие в България има толкова малко ПТП-та и толкова малко инциденти по пътищата.

Най-страшно е обаче, когато шофьорите, освен нарушители със самочувствие, са и комплексари. И селяни. Не селяни по местоживеене, а селяни по душа и манталитет.

Един такъв шофьор-селянин и комплексар вчера се разбра, че е ударил шамар на майка с бебешка количка, която му направила забележка, че не спира на пешеходна пътека. (И ако нещо се съмнявате, че това е изолиран случай, разпитайте млади майки около себе си. Не е.)

По пътищата на България, а и като цяло в България, никога няма да е безопасно, докато се разхождат такива дебили, чийто мозък и съвест са толкова атрофирали, че си мислят, че са безсмъртни и всичко, което мърда, е длъжно да им прави път безропотно.

Проблемът с безопасността, справедливостта и изобщо, нормалността е, че новината не завършва с това как 1-2-3-ма мъже, свидетели на това малоумие, са скочили и са посинили от бой въпросния дебил.

Шофьори с взети книжки ще могат да карат коли със специален режим

Шофьори-нарушители ще могат да карат автомобили със специален режим на движение, каквито са тези на Национална служба "Охрана" (НСО), ...

Не.

Новината завършва с ударената майка.

И това е страшното, което ще остане да тежи на съвестта на всички ни, в случай, че ни е останала такава, разбира се.

Въпросният идиот също някога е бил бебе в количка. И има майка. Може да има и жена, която да е на мястото на ударената майка. Дори може и да има дете, което да е на мястото на детето на ударената майка. И сигурно има приятели, близки. И въпреки това, всички те са допуснали този човек да стане дебил, който не просто нарушава правилата, не само застрашава живота на най-беззащитните - жените и децата, но и при забележка си позволява физическа саморазправа. Всички останали пък наоколо - непознати, обикновени хора, основната тъкан на обществото, също позволяват гореспоменатият дебил да се отърве безнаказан.

Т.е. - поведението му не е особено драматично недопустимо.

Бургас изпревари Варна по брой на пияните шофьори

150 шофьори, употребили алкохол, са били установени по републиканските пътища при полицейска операция за проверка на правоспособността ...

Е, докато позволяваме да се случват такива неща, по пътищата на България ще има още убити, пешеходците ще продължават да се оглеждат със страх, когато пресичат или дори когато кротко си стоят, а българските мъже ще продължават да се налага да преглъщат обвиненията, че в по-голямата си частност са комплексари и въздух под налягане. Не вървят на добре нещата...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com