За къмпинг "Юг" - премълчаното важно

15942
За къмпинг "Юг" - премълчаното важно

Ново застрояване по Черноморието. Унищожаваме си пак природата, държавата се задейства чак когато се разшумя. Как може такова нещо, защо безобразие след безобразие се допуска – с тези рефрени големите телевизии охотно прегърнаха информацията за строеж на вилно селище в къмпинг „Юг” в залива Корал.

Коментар на редактора

Прокуратурата отдавна сгази де що можа

Няма и няма големи празници в България, в които да не се мине без някоя гадост. Този Великден се оказа далеч по-спокоен от друг път, но...

Лошо няма – дотук. Но се пропуска една крайно важна подробност от "добрите" телевизии – кой всъщност е инвеститор. Защото това не е възрастният чичко, който всяка сутрин е заложен пред плажа с бетонните основи – г-н Стамо Стамов. Инвеститорът всъщност е вносителят на „Шкода” за България Иван Тодоров. Отделно справка в Търговския регистър показва, че в ИФ Фаворит т.е. фирмата, която ще строи бунгалата, съдружник е точно „Еуратек” ООД – фактическият вносител на „Шкода”. А Стамов е само управител там.

Защо напомням това? Защото още когато стана ясно за строителния проект, Actualno.com написа, че „Да запазим Корал” заплаши с бойкот продуктите на „Шкода”. Сега си представете, ако телевизиите бяха посмели да зачекнат темата. Вместо това дойде гробното мълчание. И тук вече опираме до т.нар. корпоративна отговорност. Знае ли „Шкода” къде се е забъркал официалният ѝ вносител за България? И ако знае, как ще реагира? А телевизиите смеят ли да кажат, след като могат да загубят реклама?

Когато някой намеква и претендира да застава на страната на общественото мнение, той трябва да го прави изцяло. Затова, уважаеми телевизии, следващият път недейте да мълчите кой всъщност е инвеститор. Редно е обществото да е наясно с цялата картинка. Защото да представяш фактите не означава да клеветиш. Но когато представяш управител на фирма като "инвеститора", вече заблуждаваш.

Не четете, не ровете - почувствайте Великден

Днес не ми се пише. Защото просто искам спокойствие. Искам да изляза навън, да подишам малко чист въздух. Да си помисля какво е Великде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com