За пенсиите - свършиха я като кучето на нивата

7173
За пенсиите - свършиха я като кучето на нивата
Снимка: БГНЕС

Добра, лоша, спорна, ясна - пенсионната реформа мина, въпреки че от партиите в управляващата коалиция само една я подкрепи, но най-голямата - ГЕРБ. Мярката мина и с гласовете на ДПС, и с трима от депутатите на Бареков, за които Радан Кънев каза, че са хората на Христо Ковачки в парламента.

Коментар на редактора

Кой и защо бърза с промените за пенсиите?

Най-новият план на ГЕРБ гласи: част от вноските за пенсия на българите да преминат от частните фондове към държавата. Какво се крие зад...

До късно снощи депутатите работеха, за да не им се налага днес и утре да киснат в парламента. И докато работеха, успяха и интервюта по куп телевизии да дават, да убеждават колко е добро или лошо случилото се.

Остават обаче няколко простички въпроса към Бойко Борисов и ГЕРБ, даже по-точно към Владислав Горанов, който, помним всички, мина през Общинска банка и си пиеше кафето с Делян Пеевски - както Борисов с Местан.

На първо място - като ще дискутирате след вече взето решение три месеца, драги гербери, дали да не е еднократно прехвърлянето, за колко време може да се вземе решение и дали пък даже да не го отмените, ако нещо ви убедят - по думите на Борисов, обикновените хора с вноски в частните фондове какво да правят през това време?

Второ - как ще се справите с напрежението, което сега ще възникне при фондовете, които също ще чакат отговорите на първия въпрос? Те дали ще трябва да продават ценни книжа, за да трупат ликвидност, че да могат да почнат да прехвърлят към НОИ, ако хората така поискат? Или да кротуват и чак като се наговорите, да трябва за кратко време да трупат ликвидност съответно пазарите да са под напрежение? Нарочно ли го искате това напрежение и в чия полза ще е то? Да следваме ли парите, за да разберем, както казват най-големите умове в криминалното дело?

Радан Кънев пита: ГЕРБ с ДПС ли си пи кафето за пенсионната реформа?

На кое кафе се постигна договорка, кога се изпи това кафе, че да се стигне до бъдещата подкрепа не от коалиционните партньори за пенсио...

Трето - докога толкова важни решения като пенсионната реформа ще минават за няколко дни по стаички и седенки?

Четвърто - докога Борисов си мисли, че ще му имат гласоподавателите доверие, когато го подкрепя ДПС по толкова ключови и спорни въпроси като пенсионната реформа, а не официалните му коалиционни партньори?

За финал - когато в една игра влизат "играчите" от ДПС, че и Христо Ковачки накуп, нещо "за доброто на хората" не ми се връзва. Сега чакаме какво ще бъде обнародвано в Държавен вестник, за да разберем всички подробности от това какво ни дойде на главата - догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com