За пример: Удари по чашката, за да не удрят по джоба

3197
За пример: Удари по чашката, за да не удрят по джоба
Снимка: Thinkstock/ Guliver

25 години забрана да стъпва в който да е бар или заведение, предлагащо алкохол в Лондон, получи 34-годишен британец. Причината – доказване на вината на г-н Родни Уилямс по над десет дела за кражба.

Нашият коментар

Заради кражби британец беше наказан с непоносима алкохолна забрана

34-годишният Родни Уилямс има забрана да посещава всички барове, пъбове и клубове в Лондон за срок от 25 години. Забраната важи за всич...

Британците измислиха как да преборим битовата престъпност! Представете си само ако се забрани на пияниците по селата да стъпват в селската кръчма, ако понечат да откраднат. Ще настъпи такъв рай, че само можем да си викаме: „Дано”. Липсата на високоградусов елексир на живота е толкова страшна заплаха, че потенциалните крадци със сигурност добре ще си помислят, преди да тръгнат да влизат по къщите на възрастните хора и да прибират каквото видят, че да имат някоя и друга пара точно за елексир. Отделно ще има и икономически ръст – като няма доход за пиене от грабене, ще трябва да се работи. Например да се прекопае двора на съседа, да се изоре нивата на комшията отсреща, да се пренаредят циглите на къщата през една пресечка. Работа винаги има – да, не е работа все да си шеф, но пък е такава, за която може да се вземе някой лев.

Единствената огромна пречка пред реализацията на тази толкова неотложна мярка е традиционната българска милозливост. Само у нас съществува думичката „вересия”. Тя е най-сериозната опасност и предпоставка за провала на фундаменталното оръжие за борба с битовата престъпност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com